FOTO: 'Studentice' neobjašnjivo pale i upisale poraz od Smeča

Datum objave: 09.02.2020   Broj čitanja: 508
Odbojkašice SOK Mostar poražene su večeras na parketu svoje dvorane na Bijelom Brijegu u okviru 16. kola Premijer Lige od ekipe ŽOK Smeč 3:2 po setovima (25:22, 22:25, 18:25, 25:23, 8:15).
FOTO: 'Studentice' neobjašnjivo pale i upisale poraz od Smeča

 

AU: B.B.

 

Početak meča nije slutio kakav će se scenarij odigrati večeras na Bijelom Brijegu. Domaće odbojkašice uz manje oscilacije relativno lako su riješile prvu set u svoju korist, isto tako kvalitetno krenule i u drugi, a onda se polovicom tog dijela igre u igri Mostarki desio ogroman i pomalo neobjašnjiv pad. Gošće, kojima je doduše pobjeda bila neophodnija su zaigrale angažiranije, smanjile broj grešaka u igri dok je kod domaćeg tima broj istih rapidno rastao.

 

Treći set je tek bio eklatantan primjer novog ogromnog pada u igri SOK Mostar. Ponovno su domaće kontrolirale igru, vodile 15:10 i u tom trenutku se desio novi katastrofalni pad koji je dozvolio seriju od 12:0 ekipi Smeča koja je objeručke iskoristila taj poklon i slavila s 25:18 i u trećem setu.

 

U četvrtom setu viđena je velika rezultatska klackalica koja je trajala sve do 23:23 a onda su dvije greške u prijemu gošće koštale tog dijela igre i krenulo se u lutriju petog seta. No od lutrije nije bilo ništa, indolentnost domaćeg tima te ogroman broj pogrešaka na servisu i prijemu istog učinio je od petog seta jednsmjernu ulicu i gošće na kraju sasvim zasluženo u Lukavac nose zlata vrijedne bodove.

 

Pogled.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio