Josip Šimić održao predavanje na međunarodnom znanstveno - stručnom skupu

Datum objave: 10.02.2020   Broj čitanja: 2560
Sveučilište u Mostaru i nakladnička kuća PRESSUM bili su organizatori međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi“
Josip Šimić održao predavanje na međunarodnom znanstveno - stručnom skupu

 

Na predavanjima, okruglom stolu i radionici bilo je prisutno više od 200 zainteresiranih profesora, studenata poslijediplomskih studija i gostiju s drugih sveučilišta. Program je pokrivao teme iz područja znanstvene komunikacije, kvalitete i indeksiranja časopisa, upravljanja alatima koji podržavaju znanstvenu komunikaciju, te važnosti postupaka recenziranja znanstvenih radova.

 

U uvodnom obraćanju prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak istaknuo je posvećenost razvoju kvalitete znanstveno-istraživačkoga rada Sveučilišta u Mostaru, te važnost suradnje s međunarodno priznatim znanstvenicima s drugih sveučilišta.

 

Predavanja su održali profesor emeritus Matko Marušić (Sveučilište u Splitu), izv. prof. dr. sc. Jadranka Stojanovski (Sveučilište u Zadru/Institut Ruđer Bošković), doc. dr. sc. Josip Šimić, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora ovoga znanstvenog skupa i Danijel Gudelj, izvršni urednik časopisa ST- open.

 

Okrugli stol je bio posvećen temi „Kriteriji kvalitete časopisa kao kanala znanstvene komunikacije“ u kojem su sudjelovali predavači sa znanstveno-stručnoga skupa, predstavnici uredništava časopisa Sveučilišta u Mostaru, prodekani za znanost, te još nekoliko zainteresiranih predstavnika nastavnog osoblja Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Zagrebu. Raspravom se na okruglom stolu otvorilo nekoliko važnih pitanja o suvremenim trendovima razvoja znanstvenih časopisa, odnosno tradicionalnim i inovativnim kriterijima kvalitete časopisa u kontekstu otvorene znanosti.

 

Na radionici "Upravljanje referencama i izrada profila za identifikaciju znanstvenika" sudjelovali su asistenti i doktorandi sa Sveučilišta u Mostaru kojima su predstavljena praktična znanja u području primjene programa za identifikaciju znanstvenika, te korištenja upravljanja referencama pri izradi znanstvenih i stručnih radova.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Lik10.02.2020 20:13 sati
    Svaka čast Josipe
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio