U KBC Split primljena još jedna osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom

Datum objave: 11.02.2020   Broj čitanja: 300
U KBC Split jučer je primljena još jedna osoba za koju se sumnja na zarazu koronavirusom, objavila je Slobodna Dalmacija.
U KBC Split primljena još jedna osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom


To je, navodi se, druga osoba koja je primljena na splitsku Infektologiju, a kod koje postoji sumnja na koronavirus. Osoba je izolirana u posebni dio klinike, koji je uređen za osobe pod sumnjom u novi smrtonosni virus.

 

U tekstu se ističe i da su krv i brisevi grla poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gdje će se utvrditi radi li se o koronavirusu ili o nekoj drugoj infekciji.

 

Ako nalaz bude negativan osoba će biti puštena kući, a ako bude pozitivan bit će prevezena u spomenutu zagrebačku bolnicu.

 

S druge strane, ako se po nalazu ne bude moglo utvrditi o kojoj se bolesti točno radi, dodatne analize će biti obavljene u inozemstvu.

 

U Ženevi sastanak vodećih svjetskih stručnjaka

 

Vodeći svjetski stručnjaci upravo za koronavirus sastat će se Ženevi na dvodnevnom sastanku u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije.

 

Prema posljednjim podacima u Kini je umrlo više od 1.000 osoba, potvrđeno je više od 42- ije tisuće oboljelih, a u ostale 24 zemlje - 319 zaraženih.

 

Udvostručio se broj zaraženih i u Velikoj Britaniji. Tamošnje su vlasti zarazu proglasile ozbiljnom prijetnjom te dale veće ovlasti liječnicima kad je riječ o izolaciji oboljelih.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ...11.02.2020 11:29 sati
    Kako ne kuzite da je ovo sve izmisljeno...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio