PRESEDAN U SVIJETU NOGOMETA: MANCHESTER CITYIJU ZABRANJENO IGRANJE LIGE PRVAKA

Datum objave: 14.02.2020   Broj čitanja: 373
UEFA je objavila odluku o kazni Manchester Cityju s dvije godine neigranja u Ligi prvaka. Engleski prvak uz to morat će platiti i kaznu od 30 milijuna eura.
PRESEDAN U SVIJETU NOGOMETA: MANCHESTER CITYIJU ZABRANJENO IGRANJE LIGE PRVAKA

 

Neovisno sudsko vijeće za financijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-inih pravila. 

 

Prenosimo priopćenje UEFA-e u cijelosti.

 

"Nakon ročišta održanog 22. siječnja 2020. godine, Sudsko vijeće pri UEFA-inom tijelu za financijsku kontrolu klubova (CFCB), kojim predsjeda José da Cunha Rodrigues, danas je izvijestilo nogometni klub Manchester City o konačnoj odluci o slučaju koji je CFCB-u proslijedio glavni istražitelj.

 

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine. 

 

Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-a.

 

Sudsko vijeće izreklo je disciplinske mjere nogometnom klubu Manchester City i to da će biti isključeni iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone (tj. sezone 2020/21 i 2021/22) i platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura. 

 

Na ovu odluku Manchester City ima pravo podnijeti žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Ako Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu", stoji u priopćenju kojeg je objavila UEFA.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio