Hrvatski masoni se posvađali: Glavnom državnom odvjetniku prijeti smjena

Datum objave: 18.02.2020   Broj čitanja: 657
Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao da je član masonske lože, NovaTV doznaje da je s njim oko svega već razgovarao ministar Dražen Bošnjaković...
Hrvatski masoni se posvađali: Glavnom državnom odvjetniku prijeti smjena

 

Podsjećamo, Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić potvrdio je u srijedu da je slobodni zidar dodajući da je Nikica Gabrić pokušao utjecati na tijek predistrage protiv troje zaposlenika tjednika 7Dnevno koji su ga, sumnja se, ucjenjivali. 

 

Jelenić je pritom rekao da je on izašao iz organizacije na čijem je čelu Gabrić, ali i da već neko vrijeme nije aktivan kao mason, zbog poslovnih obaveza. 

 

Članom masonske lože Jelenić je postao sredinom ožujka 2018. godine, mjesec dana prije no što je u Saboru na prijedlog Vlade potvrđen za glavnog državnog odvjetnika, piše Dnevnik.hr

 

Nakon što je Dražen Jelenić javno rekao da je Nikica Gabrić, inače poduzetnik i veliki masonski majstor, pokušao utjecati na predistražni postupak, oglasio se Gabrić i rekao da je Jelenić taj koji je tražio uslugu, da je cijeli razgovor snimljen te zaprijetio objavom.

 

Nova TV pak saznaje da je s Draženom Jelenićem zbog svega već razgovarao ministar Dražen Bošnjaković, a Vlada bi se oko svega trebala izjasniti u srijedu.

 

- No, nedvojbeno je da je glavni državni odvjetnik u problemu i da bi bio na puno sigurnijem terenu i u puno komotnijoj poziciji da nije član masonske lože. Zašto? Zato što svaki sljedeći izvidi ili predistražne radnje ili sama istraga u kojoj se pojavi ime i prezime nekoga tko je član masonske lože može dovesti u pitanje njegovu objektivnost, sukob interesa, nepristranost u tome i samu moralnu upitnost tog članstva, objasnio je reporter Nove TV Andrija Jarak.

 

- Glavni državni odvjetnik bi trebao biti potpuno neovisan, izbjegavati bilo kakav aktivizam, članstvo u političkoj stranci ili čak udruzi građana koja se bavi humanitarnim radom ili zaštitom životinja, kako bi izbjegao pitanje je li u sukobu interesa i je li objektivan.

 

Odgovarajući na pitanje o Jeleniću, Gabrić je na HRT-u rekao je da postoje stvari koje ne može govoriti zato što je tako potpisao policiji i odvjetništvu.

 

- Onog časa kad su pojedine osobe unutar moje masonske organizacije i nekih drugih paraorganizacija shvatili da mi idemo prema EU, da nas velika loža Francuske prizna u vrlo relativno kratkom roku, ljudi su se našli pogođeni time da su izgubili određene pozicije, statuse i tako dalje, i počeli su odavati masonske tajne. To je motiv zašto se u ovom trenutku pojavljuju tekstovi o nama, zašto se događaju određene ucjene, medijski reketi i tako dalje, rekao je Gabrić.Gabrić je rekao da su masoni legalna organizacija koja poštuje zakone, ali da nitko nema pravo bez pitanja objaviti fotografije i internu komunikaciju. Rekao je da postoje povijesni razlozi za tajnost i privatnost masonskog pokreta te da i danas imaju taj problem.

 

- Masoni ne služe tome da nose pregače, nego da djeluju na poboljšanju čovjeka i da rade korisne stvari za svoju državu i društvo, rekao je Gabrić.- To da prinosimo djevice, da štujemo vraga, to su sasvim neprimjerene gluposti, zaključio je Gabrić.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio