Josip Iličić Hrvat je iz BiH, a otac mu je ubijen kad je imao godinu dana

Datum objave: 21.02.2020   Broj čitanja: 1101
Uz Pašalića velike zasluge za uspješan Atalantin niz ima i Josip Iličić. U zadnjih deset odigranih susreta zabio je jednako toliko golova. Najopasniji strijelac Atalante bio je raspoložen i protiv Valencije, a kad je on raspoložen, onda je raspoložena i Atalanta. No Josip, no party....
Josip Iličić Hrvat je iz BiH, a otac mu je ubijen kad je imao godinu dana

 

Mnogi žale što nije igrao za hrvatsku reprezentaciju. Rođen je u Prijedoru krajem siječnja 1989. Njegov otac, inače Hrvat, ubijen je kad je Josip imao godinu dana i majka Ana odlučila je s dvojicom sinova, Josipom i Igorom, otići u Sloveniju. Iako je mogao igrati i za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, Josip se odlučio za Sloveniju, državu u kojoj je nakon smrti oca pronašao utočište u teškim vremenima, prenosi 24sata.hr.

- Odrastao sam u Sloveniji, oni su mi dali sve, i logično je da igram za njih. Iako se ja osjećam i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac... Rođen sam u Bosni, obitelj mi živi u Hrvatskoj, nije bilo kako za odabrati, ali Slovenija mi je dala sve i teško se vraćati natrag i razmišljati što bi bilo da sam odlučio drugačije. Tko zna, možda nikad ne bih ni zaigrao za hrvatsku reprezentaciju.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • vintaj24.02.2020 19:48 sati
    Dobar igrač a Hrvat
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio