FOTO: Gruđani i Uzarićani na mjestu stradanja Gorana Spajića! Realizirali akciju uređenja neprohodnog puta

Datum objave: 23.02.2020   Broj čitanja: 1123
Akcijom čišćenja i uređivanja gotovo neprohodnog puta u dionici od 4.200 metara od Neretve (brana) do Jedrinja, odnosno mjesta stradavanja petorice vitezova iz Uzarića koji su život izgubili 19. rujna 1993. godine bivši pripadnici HVO-a Uzarića i Gruda su uistinu pokazali svoje veliko srce.
FOTO: Gruđani i Uzarićani na mjestu stradanja Gorana Spajića! Realizirali akciju uređenja neprohodnog puta

 

Na toj istoj dionici puta prema Jedrinju, 20. rujna. 1993. godine život je izgubio i heroj iz Gruda, Goran Spajić-Gogo. Koliko je Goran bio omiljen među suborcima govori činjenica da je Antiteroristička jedinica Širokobriješka kažnjenička bojna HVO-a svoj grudski ogranak nazvala po Goranu Spajiću.

 

Prisjetimo se na trenutak te 1993. godine. Napadna djelovanja muslimanskih snaga odvijala su se u sklopu operacije „Neretva ’93“ kojom je zapovijedao Sefer Halilović, a cilj joj je bio ovladavanje dolinom Neretve i izbijanje na Jadransko more. Da bi postigli taj strateški cilj, oni su sve do jesen 1994. godine nastojali uništiti HVO i etnički očistiti hrvatske prostore.

 

Ne ponovilo se, ali treba uvijek podsjećati, naročito mlade naraštaje kojih jučer zasigurno nije nedostajalo u Jedrinju, njima posebno veliko hvala i hvala svim sudionicima akcije a našim poginulim suborcima neka duša u Gospodinu nađe vječni mir i spokoj.

 

 Caffe Tony

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Jelena24.02.2020 11:23 sati
    Dečki svaka čast imate veliko srce a od mene vam hvala od srca neka vas dragi bog čuva
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio