Mostar dobio proračun: 60,8 milijuna KM za 2020.

Datum objave: 01.03.2020   Broj čitanja: 201
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije Izet Šahović postigli su dogovor o proačunu za 2020. godinu te je ovaj najvažniji financijski dokument donesen u iznosu od 60,8 milijuna maraka.
Mostar dobio proračun: 60,8 milijuna KM za 2020.


Da je proračun donesen, obznanjeno je u 'Službenom glasniku Grada Mostara', broj 2 od 19. veljače. No, za razliku od prethodnih godina, ta informacija nije objavljena, naprimjer u formi priopćenja za javnost, a dužnosnici Gradske uprave Mostara danima izbjegavaju medijske upite u vezi s tim, piše avaz. Kod donošenja ovakvog financijskog dokumenta uobičajena je praksa njegovo prezentiranje javnosti, ali su građani Mostara, koji od 2012. godine nemaju zakonodavnu vlast, za to, očito, ostali uskraćeni.

 

Tako je nepoznanica i koji su amandmani od njih 40 prihvaćeni nakon javne rasprave o nacrtu proračuna, koja je održana u siječnju.

 

Za sada je poznato jedino da će proračunskim korisnicima biti povećane plaće za pet posto, kako su tražili predstavnici svih ustanova kulture.

 

Od 2012. godine godine proračun Grada donosi gradonačelnik uz potpis i suglasnost načelnika Odjela za financije. S obzirom na to da Mostar nema Gradsko vijeće, to ovlaštenje im daje Federalni parlament, prenosi Bljesak.info.

 

Zanimljivo je da su u ovogodišnji proračun ukalkulirani troškovi i naknade za rad vijećnika, tijela i komisija Gradskog vijeća, za biračke odbore, članove Izborne komisije… pa ostaje nada da će Mostar u ovoj godini imati izbore.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio