Zoran Tomić i Dragan Čović izabrani za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti

Datum objave: 07.03.2020   Broj čitanja: 341
Europska akademija znanosti i umjetnosti međunarodna je akademska organizacija koja okuplja preko 2000 eminentnih znanstvenika..
Zoran Tomić i Dragan Čović izabrani za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti

 

Akademik Dragan Čović i prof. dr. Zoran Tomić sa Sveučilišta u Mostaru izabrani su za redovite članove Europske akademije znanosti i umjetnosti. Senat Europske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. Dragana Čovića izabrao je u razred - Tehničke znanosti, a prof. dr. Zorana Tomića u razred - Društvene znanosti, Pravo i ekonomija.

 

Svečanost izbora novih članova Akademije održana je u Salzburgu u Austriji, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću SUM-a.

 

Europska akademija znanosti i umjetnosti međunarodna je akademska organizacija koja okuplja preko 2000 eminentnih znanstvenika, među kojima izdvajamo 32 dobitnika Nobelove nagrade iz cijele Europe.

 

Rad Akademije podijeljen je u 8 razreda: Humanističke znanosti; Medicina; Umjetnost; Prirodne znanosti; Društvene znanosti, pravo i ekonomija; Tehničke i ekološke znanosti; Svjetske religije; Korporativno i javno upravljanje.

 

Misija Akademije je potaknuti interdisciplinarnu suradnju među uglednim znanstvenicima svih disciplina, vodećih umjetnika i praktičara koji se bave upravljanjem. Zajednička svrha je analizirati važne društvene izazove i pomoći u rješavanju složenih pitanja za dobrobit budućnosti Europljana.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio