Abraham Grupa dovršava novu ponudu, Aluminij uskoro na dnevnom redu Vlade FBiH

Datum objave: 07.03.2020   Broj čitanja: 189
Kako je poznato od ranije, Vlada FBiH dala je M.T. Abraham Gropi rok od 30 dana da ugrade izmjene u predloženi ugovor..
Abraham Grupa dovršava novu ponudu, Aluminij uskoro na dnevnom redu Vlade FBiH

 

Amir Kabiri, direktor izraelske M.T. Abraham Grupe susreo se s novim generalnim direktorom Aluminija d.d. Mostar Antom Rezićem i to kako bi izraelska kompanija što kvalitetnije ispunila zahtjeve koje je pred njih postavila Vlada FBiH a koji se tiču izmjena i dopuna ugovora o najmu Aluminija, piše Dnevnik.ba.

 

Podsjećamo, M.T. Abraham ponudila je Vladi FBiH ugovor o najmu postrojenja Aluminija d.d. Mostar. Cilj najma je revitalizirati kompaniju i u konačnici vratiti na posao sve radnike mostarske kompanije. Prvi cilj je ponovno pokretanje proizvodnje u tvornici Ljevaonica, a kasnije i u Elektrolizi i Anodama.

 

Kako je poznato od ranije, Vlada FBiH dala je M.T. Abraham Gropi rok od 30 dana da ugrade izmjene u predloženi ugovor, koji će se potom naći na razmatranju Vlade FBiH.

 

Kabiri je, na ranijem sastanku s radnicima Aluminija, izjavio kako će osobno voditi ovaj proces, a s Rezićem se susreo u petak kako bi razgovarali o nekim od točaka za koje je Vlada FBiH zatražila doradu, uključujući i anekse koji će postati sastavnim dijelom ugovora, a koji se odnose na postrojenja koja bi Aluminij trebao iznajmiti Abraham Grupi.

 

Izvori portala Dnevnik.ba navode kako je sastanak Kabirija i Rezića protekao dobro, odnosno da su obje strane zadovoljne razgovorom. To, pak, znači da Abraham Grupa dalje nastavlja raditi na ugovoru o najmu postrojenja Aluminija. Spomenuti ugovor bi se uskoro trebao naći na dnevnom redu Vlade FBiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio