ZHŽ: 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

Datum objave: 11.03.2020   Broj čitanja: 1214
Na području Županije Zapadnohercegovačke nema potvrđenog slučaja koronavirusom, no deset osoba je stavljeno pod zdravstveni nadzor, potvrdio je za Jabuka.tv županijski ministar zdravstva Tomislav Pejić.
ZHŽ: 10 osoba pod zdravstvenim nadzorom

 

U srijedu ujutro je održana šesta sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH na kojem su usuglašene nove preporuke koje će tijekom dana objaviti.

 

Trenutno u našoj županiji nemamo potvrđen slučaj koronavirusa, ali imamo deset osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor, a koji nemaju nikakve simptologije. Tri osobe su već izašle iz tog nadzora. Situacija je za sada stabilna, ali znate da s takvom vrstom virusa i zaraznih bolesti treba uvijek biti na oprezu. Apelirao bih na pučanstvo da se pridržavaju preventivnih mjera i da poštuju te da budu odgovorni u provođenju mjera koje je naložio krizni stožer, izjavio je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić.

 

ŽZH nema svoju bolnicu pa samim time ni prostor za izolaciju pacijenata u slučaju pojave koronavirusa.

 

Na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organiziran je akutni odjel za izolaciju, a na prošloj sjednici Vlade ŽZH izdvojili smo određena sredstva za opremanje tog odjela. U slučaju da se pojavi sumnja na koronavirus na području naše županije, pacijent će biti smješten i testiran u SKB Mostar, zaključio je ministar Pejić.

 

Jabuka.tv

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio