Važna obavijest Doma zdravlja Grude

Datum objave: 11.03.2020   Broj čitanja: 1593
Dom zdravlja Grude izdao je priopćenje vezano za koronavirus napomenuvši da se prate upute i naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ove županije, a koje se svakodnevno objavljuju u javnom medijskom prostoru, između ostalih i na portalu Grude.com.
Važna obavijest Doma zdravlja Grude

 

 

Cilj uputstava nije dizanje panike nego dijeljenje potrebitih informacija i naloga o situaciji u kojoj se nalazimo. Slijedom ovog pozivamo ponovno na odgovorno ponašanje prema osobnom zdravlju i zdravlju zajednice. Ponavljamo da se slijede uputstva o osobnoj higijeni, dezinfekciji i kontaktima s drugima ljudima, navodi se u priopćenju Doma zdravlja Grude.

 

Putovanja, rizične kontakte i sumnjiva stanja na korona oboljenje javljati ISKLJUČIVO putem telefona, istaknuto je.

 

Također, u SKB Mostar kao i u domovima zdravlja otkazuju se redoviti specijalističko-konzultativni pregledi, a neophodni se obavljaju po procjeni specijaliste. Redovita terapija kroničnim bolesnicima također se obavlja telefonskim putem, a poželjno je i da se dolazak starijih, kroničnih pacijenata najavi telefonskim putem, rečeno je u priopćenju Doma zdravlja Grude.

 

Naglašena je i obavijest koju je portal Grude.com još ranije objavio da je djelatnost Hitne medicinske pomoći premještena u prizemlje zgrade, u osuvremenjene prostorije Doma zdravlja Grude, a hitna medicinska pomoć je namijenjena isključivo za hitna stanja koja zahtijevaju i hitnu medicinsku intervenciju.

 

Grude.com

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio