Jozo Musa: Široki Brijeg će me upamtiti po ovom projektu!

Datum objave: 11.03.2020   Broj čitanja: 6061
Širokobriježane, ali i stanovnike susjednih hercegovačkih gradova, već duže vrijeme intrigiraju radovi na ogromnoj i tajnovitom projektu na lokalitetu Trn, na zapadnom ulazu u Široki Brijeg, piše Hrvatski Medijski Servis.
Jozo Musa: Široki Brijeg će me upamtiti po ovom projektu!

 

Na zemljištu površine od nekoliko hektara, već više od dvije godine traju intenzivni radovi. Prvo se krenulo sa sječom šume da bi kasnije uslijedili i drugi pripremni radovi. Rušilo se brdo u blizini toka rijeke Ugrovače. Promatrajući ono što se može vidjeti s trnske ceste čini se da se doista radi o mega-projektu. Bageri, kamioni i kranovi, kao da se radi o izgradnji dionice autoceste na Koridoru Vc, primjerice.

 

Nema odgovora

 

U posljednjih par mjeseci izgrađen je i tajnoviti betonski zid uz samu Ugrovaču, a Širokobriježane zanima što će se iza njega nalaziti.

 

Jedno od najčešćih pitanja među stanovnicima Širokog Brijega vezano je za to što će se izgraditi na Trnu odnosno Visokoj Glavici, a na njega nitko ili gotovo nitko nema odgovora.

 

Hrvatski Medijski Servis također nije uspio doznati više detalja o ovoj velikoj investiciji, a mnoge priče već duže vremena kruže po kuloarima i spekulira se što se to gradi. Zanimljivo, na ulasku na gradilište nije postavljena tabela na kojoj je naznačeno tko je investitor, što se i tko gradi.

 

Kao investitor se spominje širokobriješki poduzetnik Jozo Musa, suvlasnik kompanije Ataco. Prvotno se špekuliralo kako će se graditi turistički kompleks – Etno selo, da bi se kasnije počelo govoriti i o izgradnji tvornice soka. Upitan što će se to izgraditi Musa je navodno samo kazao da će ga Široki Brijeg po tome upamtiti.

 

Institucije šute, Ataco se ograđuje

 

Oko cijelog projekta vlada zavjet šutnje, a javnost nema gotovo nikakve informacije o ovom velikom projektu. HMS nije uspio dobiti nikakvu informaciju iz gradskog ureda za urbanizam vezani za ovaj projekt. Iz širokobriješke podružnice kompanije Ataco kratko su telefonski za HMS kazali da širokobriješki Ataco nije povezan s ovim projektom.

 

Čak i radnici koji su angažirani na izvođenju pripremnih radova ne znaju što se gradi u naselju Trn.

 

U razgovoru s nekolicinom novinara lokalnih medija u Širokom Brijegu također doznajemo da ni oni nisu upućeni u to što se gradi u neposrednoj blizini kompleksa nekadašnjeg giganta Mesne industrije Lijanović.

 

Musa, Tedeschi i Skenderagić

 

Jozo Musa, poduzetnik je iz Širokog Brijega i suvlasnik kompanije Ataco koja se bavi distribucijom mnogih svjetski poznatih, kao i domaćih brendova. Trenutno je sjedište te firme registrirano u Mostaru.

 

Ono što dodatno intrigira u cijeloj priči je što vlasničke udjele u Atacu ima jedan od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika Emil Tedeschi te Nijaz Skenderagić, bivši pretendent na mjesto predsjednika SDP-a BiH te suvlasnik kompanije StarLine.

 

Ako Tedeschi doista ima prste u ovoj velikoj investiciji onda bismo mogli očekivati da bi se u Širokom Brijegu mogla graditi i tvornica nekog od brendova Atlantis Grupe. S druge strane, intrigira i moguća prisutnost istaknutog SDP-ovca Nijaza Skenderagića.

 

Pravo na informaciju

 

Što god da je istina, javnost i Širokobriježani imaju je pravo doznati. Ako će se uistinu graditi neka tvornica to je svakako pozitivna vijest. Nadležne institucije morale bi na adekvatan način biti involvirani u projekt i s javnošću podijeliti više informacija o ovoj velikoj investiciji koja je već duže vrijeme jedna od glavnih tema razgovora u Širokom Brijegu.

 

HMS.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja sam čuo 12.03.2020 15:42 sati
    Ja sam čuo da ce biti veliki parking za osobna vozila
  • 12.03.2020 08:17 sati
    Etno selo
  • Ja11.03.2020 19:08 sati
    Ne sve Širokobriježane,samo radoznale,mene ne zanima,neka čovik radi sta god zeli!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio