Ministrica Mikulić reagirala na dezinformacije

Datum objave: 12.03.2020   Broj čitanja: 925
U interesu pravodobnog i potpunog obavještavanja javnosti, Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ministica Ružica Mikulić poslala nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.
Ministrica Mikulić reagirala na dezinformacije

 

U moru dezinformacija koje se šire povodom nastale situacije vezane za koronavirus ( COVID-19), Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke želi ukazati na sljedeće:

 

Ministarstvo iskazuje razumijevanje za zabrinutost roditelja, učitelja i nastavnika i ostalih aktera koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju naše djece, a koja se proteklih dana pokazala brojnim pozivima i dopisima s upitima o novonastaloj situaciji. Ministarstvo zauzima stav kako je prvenstveno potrebno trezveno i racionalno promisliti o svakoj informaciji koja dođe do njezinog krajnjeg korisnika, a u slučaju potrebe postupati kako je preporučeno.

 

Krizni stožer Županije Zapadnohercegovačke, na sjednici održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. godine izdao je Naredbu koja između ostalog sadrži i točku u kojoj donosi odluku da se nastava u obrazovnim ustanovama do daljnjeg ne odgađa te kako će se o svim daljnjim promjenama epidemiološkog stanja reagirati u najkraćem mogućem roku. Spomenuta Naredba izdana je na temelju Naredbe Kriznog stožera FBiH i procjene županijskog kriznog stožera. Napominjemo kako su odluke sjednica Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke privremenog karaktera te se mogu mijenjati u skladu s izmjenama okolnosti.

 

Slijedom navedenog, ističemo kako Ministarstvo postupa po preporukama Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke te ni u kojem slučaju Ministrica Ružica Mikulić ne donosi samoinicijativno procjene i odluke, pogotovo one vezane za odgodu nastavnog procesa. Preporuke u nadležnosti kriznih stožera donose se od strane članova koji poznaju epidemiološku situaciju i njezinu promjenjivost. Ukoliko se epidemiološka situacija na području naše Županije izmijeni do mjere u kojoj je potrebno odgoditi nastavu, Ministrica će postupiti na preporučeni način. Trenutno apeliramo kako je potrebno pridržavati se svih do sada izdanih preporuka u vidu održavanja osobne higijene, izbjegavanja javnih skupova te preporuka zdravstvenih ustanova.

 

Ministarstvo također želi upozoriti na važnost postupanja prema Naredbi Kriznog stožera Županije Zapadnohercegovačke, točnije njene točke 2. i točke 6., kojima se apelira na građane koji dolaze iz zemalja koje su žarišne točke ovog virusa da hitno izvrše preventivnu samoizolaciju ili se jave nadležnim zdravstvenim ustanovama.

 

O svim daljnjim postupanjima i mjerama prevencije Ministarstvo će pravovremeno obavještavati javnost te stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

 

MINISTRICA
Ružica Mikulić v. r.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio