Mlađa osoba kršila pravila o samoizolaciji

Datum objave: 15.03.2020   Broj čitanja: 934
Federacija BiH najavila je kazne za one osobe koje se ne pridržavaju naredbe o samoizolaciji, a dolaze iz zemalja žarišta NR Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, prošireno sa zemljama Francuska, Njemačka i Španjolska.
Mlađa osoba kršila pravila o samoizolaciji

 

Kako saznajemo iz policijskih krugova jedna osoba s područja ZHŽ-a prijavljena je zbog neodgovornog postupanja i nepridržavanja pravila o samoizolaciji. Iako o slučaju nema previše detalja, navodno je riječ o mlađoj osobi koja je boravila u jednoj od žarišnih zemalja, a koja se umjesto u samoizolaciju odlučila na boravak među stanovništvom.

 

Samoizolacija zbog koronavirusa naređena je za sve one koji dolaze iz žarišnih zemalja koronavirusa. Dok se jedni pridržavaju toga i svojim primjerom ohrabruju druge da to čine jer se tako brinu za zdravlje sebe, svoje obitelji, prijatelja i poznanika, ima i onih koji se ne pridržavaju toga stoga su ovakve mjere bile potrebne.

 

Vrijeme inkubacije Wuhan Coronavirus (COVID-19) je 14 dana, a simptomi su iz početka blagi tako da zaražena osoba ne može odmah znati radi li se o koronavirusu.

 

Podsjećamo i na status jednog liječnika iz Gruda čije riječi ovih dana mnogi citiraju: Svi vi koji trebate u samoizolaciju ali se iz nekog razloga "junačite", sjetite se da svi imate nekog svog starog, nemoćnog i bolesnog kojemu ste mogući izvor zaraze i ozbiljnih problema...

 

Svima onima koji se pridržavaju pravila u samoizolaciji, a koji se ovih dana javljaju i za portal Grude.com da opišu svoja iskustva želimo da u ovih 14 dana ostanu zdravi i dobre volje.

 

Također, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović potvrdio je da će na graničnim prijelazima u Federaciji BiH sutra ujutro početi primjena mjera da svi građani BiH, koji ulaze u zemlju, budu upućeni u obveznu izolaciju od 14 dana, neovisno o tome u kojoj su državi boravili.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio