Ulazak u BiH zabranjen državljanima Njemačke, Austrije, Španjolske, Belgije...

Datum objave: 15.03.2020   Broj čitanja: 327
Zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH s područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a posebno iz: provincija NR Kine, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, SR Njemačke, Austrije, Španjolske, Švicarske i Belgije.
 Ulazak u BiH zabranjen državljanima Njemačke, Austrije, Španjolske, Belgije...

 

Vijeće ministara BiH održao je danas 4. izvanrednu, telefonsku sjednicu na kojoj je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donesena Odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

 

Odlukom se propisuju dodatni uvjeti za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, koji se odnose na zabranu ulaska stranaca koji dolaze sa određenih područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa, a radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno koronavirusa – COVID - 19., kao i posjedovanje određene vrste putne isprave, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu s područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a posebno iz: provincija NR Kine (Wuhan), Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, SR Njemačke, Austrije, Španjolske, Švicarske i Belgije.

 

Stranac može ući u Bosnu i Hercegovinu isključivo s važećom putovnicom, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritorij Bosne i Hercegovine Granična policija BiH, na zahtjev stranca, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

 

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da o realizaciji ove Odluke obavijesti diplomatsko konzularna predstavništva. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u „Službenom glasniku BiH“.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio