BiH U UTORAK PROGLAŠAVA IZVANREDNO STANJE: VOJSKA SE UKLJUČUJE U PROVEDBU KARANTENE

Datum objave: 16.03.2020   Broj čitanja: 591
Predsjedništvo BiH bez nelegitimnog Željka Komšića koji se nalazi u izolaciji održalo je izvanrednu sjednicu Predsjedništva BiH.
BiH U UTORAK PROGLAŠAVA IZVANREDNO STANJE: VOJSKA SE UKLJUČUJE U PROVEDBU KARANTENE

 

Stoga, ozbiljne mjere jedino su mogli donositi jedini legitimni predstavnici iz svog naroda Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

 

Evo što je rečeno

 

"Očekujemo da Vijeće ministara kojemu je to i mandat sutra proglasi ono što je pandan izvanrednom stanju u drugim državama. To u osnovi mijenja puno stvari, pojednostavljuje procedure i pomoći će da se lakše suočimo s problemima", kazao je Džaferović.

 

Vijeće ministara odlučit će i o smanjenju broja graničnih prijelaza za promet roba i putnika radi učinkovitije kontrole pandemije, rekao je.

 

Uz te prijelaze uspostavit će se posebna naselja radi provedbe karantene koja će trajati dva tjedna za sve državljane BiH koji ulaze u zemlju i u čemu će logistički pomoći vojska.

 

"Odobrit ćemo uporabu oružanih snaga i opreme da bi se formirale te karantene", kazao je Džaferović.

 

Srpski član državnog vrha Milorad Dodik kazao je da će uskoro ulazak u zemlju biti zabranjen svim strancima bez obzira čiji su državljani ističući da se ne smije umanjivati važnost opasnosti. "Ne želimo pričati nikakve bajke. Virus je opasan, udara na ljude i promijenit će sve", kazao je Dodik dodajući kako BiH mora učiniti sve spriječi talijanski scenarij pa se tako i planiraju mjere.

 

Nužno je smanjiti sve socijalne kontakte, rekao je i potužio se da je Europska unija ostavila BiH na cjedilu u teškoj situaciji ograničavajući isporuku medicinske opreme.

 

Dodik tvrdi da je u postojećim okolnostima neminovno i urušavanje gospodarstva u BiH

 

U BiH su do sada potvrđena 24 slučaja zaraze koronavirusom, pretežito na području Banje Luke. Dvije zaražene osobe izliječene su i otpuštene s bolničkog liječenja no epidemiolozi su procijenili kako bi broj inficiranih u narednim danima i tjednima ipak mogao rasti pa najveće kušnje tek dolaze.

 

Hina

BiH U UTORAK PROGLAŠAVA IZVANREDNO STANJE: VOJSKA SE UKLJUČUJE U PROVEDBU KARANTENE
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio