SLUŽBENO: PROGLAŠENO JE IZVANREDNO STANJE, OSNIVA SE KOORDINACIJSKO TIJELO ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Datum objave: 17.03.2020   Broj čitanja: 439
Državna vlada je danas proglasila izvanredno stanje u BiH.
SLUŽBENO: PROGLAŠENO JE IZVANREDNO STANJE, OSNIVA SE KOORDINACIJSKO TIJELO ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

 

Također, dogovoreno je popunjavanje i aktiviranje Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje s obzirom na to da je Vijeće ministara BiH usvojilo Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje. Prema zakonu Ministarstvo sigurnosti BiH koordinira aktivnosti u planiranju i djelovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spašavanja.

 

Koordinacijsko tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini formira Vijeće ministara BiH i čine ga devet predstavnika Vijeća ministara BiH, pet predstavnika Vlade RS-a, pet predstavnika Vlade FBiH i dva člana Vlade Brčko distrikta BiH.

 

Vijeće ministara BiH nadležno je za proglašavanje nastanka i prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju Bosne i Hercegovine, na prijedlog Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje ili na zahtjev nadležnih organa entiteta ili Brčko distrikta BiH, koji su već proglasili stanje nesreće na svom području.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio