NEODGOVORNO PONAŠANJE: Zaraženi u Mostaru ugrozio cijeli zdravstveni sustav

Datum objave: 17.03.2020   Broj čitanja: 794
Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u Mostaru, dr. Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, izjavio je za "Avaz" da su muškarac kod kojeg je utvrđen pozitivan rezultat i njegov sin, koji je, za sada, negativan, prevezeni s Odjela za plućne bolesti na Kliniku za infektivne bolesti.
NEODGOVORNO PONAŠANJE: Zaraženi u Mostaru ugrozio cijeli zdravstveni sustav

 

Zajedno s njima, na Kliniku je prevezen još jedan pacijent, koji je, zapravo, boravio s njima u sobi na Odjelu za plućne bolesti.

 

- Postupili smo prema svim mjerama i uputama koje su naložene, sve smo dezinficirali. Naša stručna ekipa sačinila je analizu i sve osobe koje su s njima od jučer, kada su primljeni na Odjel, bile u kontaktu, upućene su u izolaciju. U najkraćem, uradili smo sve što je potrebno i idemo dalje - kazao je dr. Kvesić.

 

On nije želio govoriti o tome jesu li ova dva muškarca sakrila od liječnika informaciju o tome da su boravila u Italiji, kako se spekulira.

- Jesu li slagali, prešutjeli, ja o tome ne mogu govoriti, ali bih apelirao na sve da se ponašaju odgovorno i da reagiraju na normalan način - poručio je on.

 

Podsjetimo, ova dva muškarca primljena su s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Nakon potvrde informacije iz Kriznog stožera HNŽ, Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ, novinarima nije, također, potvrdio jesu li muškarci, odnosno jedan od njih, boravili u Italiji.

 

Klix navodi da je zaraženi bio neodgovoran, a svi koji su bili u doticaju s njim, a kako se saznaje među njima i pet liječnika, nalaze se u samoizolaciji.

 

Avaz/Klix.ba

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante17.03.2020 18:09 sati
    Idiot najkrace receno
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio