Održan sastanak dužnosnika, gradonačelnika i načelnika HDZ-a BiH zbog koronavirusa

Datum objave: 18.03.2020   Broj čitanja: 519
Brinući se o zdravstvenoj situaciji svih stanovnika u Bosni i Hercegovini, danas je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Federacije BiH, prenosi Ljubuski.net.
Održan sastanak dužnosnika, gradonačelnika i načelnika HDZ-a BiH zbog koronavirusa

 

Naglašavajući ozbiljnost situacije te uzimajući u obzir sve zdravstvene aspekte, na održanom sastanku je kazano kako se mora odlučno djelovati u ovim izvanrednim okolnostima, a pri tome učvstiti povjerenje stanovništva u zdravstveni sustav i donešene mjere opreza.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu i Bosni i Hercegovini, zaključeno je kako se mora razvijati svijest o odgovornosti prema ukupnoj javnosti, poštujući sve donesene upute kriznih stožera. Svakodnevno, redovito, otvoreno i cjelovito obavještavanjem i informiranjem javnosti o novonastalim situacijama i odlukama, pa čak i privremenim mjerama.

 

Razgovarano je i o donošenju aktualnih mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica, pri čemu naglasak mora biti na spriječavanju gubljenja radnih mjesta. U narednim danima, donijet će se sve potrebene mjere i odluke kako bi se što je moguće više ublažile negativne posljedice epidemije na gospodarstvo.

 

Također, važna je pozitivna poruka svim gospodarskim subjektima koji će od nadežnih tijela vlasti dobiti i privremni set mjera obnavljanja gospodarskog sustava.

 

Zaključeno je kako je važno, uz dodatno jačanje mjera s ciljem maksimalne zaštite svih stanovnika u Bosni i Hercegovini naglasiti da razloga za paniku nema.

 

U sinergiji s onima koji upravljaju krizom i sami stanovnici mogu učiniti puno na suzbijanju zaraze, poštujući upute federalnog ministarstva zdravstva i kriznog stožera, koje im se svakodneno prenose.

 

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je održao sastanak koordinacije s gradonačelnicima i načelnicima HDZ-a BiH.

 

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama i aktivnostima po svim općinama, posebno s aspekta pojave epidemije koronavirusa.

 

Gradonačelnici i načelnici potvrdili su napore koje ulažu u sprečavanju i ublažavanju negativnih posljedica epidemije. Iskazane su aktivnosti koje se provode pri ograničenju širenja bolesti, što je, kako je kazano, jedna od preventivnih epidemioloških mjera koje se poduzimaju na terenu.

 

Potvrđeno je aktiviranje kriznih stožera po gradovima i općinama, koji koordiniraju sa županijskim stožerom, kao i preporukama i odlukama federalog ministarstva zdravstvstva.

 

Razgovarano je i o donošenju aktualnih mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica, naglasak mora biti na spriječavanju gubljenja radnih mjesta i pomoći gospodarstvenicima.

 

Pozitivnim su ocjenjene i najave o dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak koje za cilj imaju ublažavanje posljedica nastalih uslijed pojave koronavirusa na gospodarstvo.

 

Zbog ozbiljnosti situacije, pozvani su svi na dodatni oprez i poštivanje svih donesenih uputa kriznih stožera.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio