Pralas demantira medije: U Italiji sam bio u rujnu 2019. godine

Datum objave: 18.03.2020   Broj čitanja: 2273
Vencel Pralas poslao je medijima "demantij netočnih informacija u svezi boravka u inozemstvu i prijema u SKB Mostar"
Pralas demantira medije: U Italiji sam bio u rujnu 2019. godine

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti

 

Poštovani mediji,


u cilju istine i zaštite moje obitelji i mene, šaljem demantij na objavljene uznemirujuće laži, klevete i obmane, a koje nemaju veze sa stvarnim činjenicama ni istinom. U skladu s etičkim načelima i poštivanjem osnovnih principa novinarstva, te osnovnih ljudskih prava, molim vas da ovaj demantij objavite.


Osim što smo moja obitelj i ja prve žrtve korona virusa u Mostaru koje su testirane sa pozitivnim rezultatom, žalosno je što smo zapravo ispali i prvi oboljeli u svijetu koji su linčovani od strane pojedinih medija, dužnosnika, a potom i javnosti.


Vezano za brojne laži o mom nedavnom boravku u Italiji, jedina istina je da sam u Italiji bio u rujnu 2019., što je vrlo lako dokazati.


Prošlog utorka sam dobio klasične simptome jače prehlade, te sam ostao na kućnom liječenju i nisam išao na posao, nego sam ležao u kući prema uputama da se ne ide u bolnice i domove zdravlja radi prehlada. Međutim, u ponedjeljak sam počeo osjećati toliko jaku bol u prsima, da sam bio prinuđen sa sinom doći na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Tu su nam nakon rendgena ustvrdili kako ja imam obostranu upalu pluća, a moj sin upalu s desne strane. Smješteni smo na plućni odjel gdje smo dobivali normalan tretman i terapiju, jer se ovom strašnom rezultatu nismo ni najmanje nadali.


Nakon uzimanja uzoraka, informirani smo kako sam ja pozitivan, a moj sin negativan na prvom testiranju, a sinoć kasno sam primio vijest od kćeri da je ona negativna, a moja supruga pozitivna na testiranje corona virusa.
Želim još jednom ponoviti kako ni ja ni moja supruga nismo putovali u Italiju, te kako je očigledno da smo zaraženi negdje u gradu. Niti ja niti bilo tko od nas nije ništa skrivao, nismo postupali neodgovorno niti učinili bilo što da svjesno ugrozimo bilo koga.


Nesreća koja je zadesila nas zadesila je tisuće ljudi u svijetu, no nitko osim mene i moje obitelji nije linčovan na ovakav krajnje okrutan i bezobziran način. Ponavljam da nismo putovali u ni jedno od ugroženih područja, kako se to navodilo u medijima. Kada sam se javio sa sinom u bolnicu, zbog gore navedenih tegoba, nije bio ni jedan registrirani slučaj u Hercegovini.
S vjerom da ćemo što prije izaći iz ove agonije, jer je to jedino bitno, želim reći kako sam o svemu što sam gore naveo spreman posvjedočiti pred svim relevantnim institucijama.


S poštovanjem,


Vencel Pralas
Mostar

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • U18.03.2020 21:16 sati
    Laze
  • 18.03.2020 14:23 sati
    Bas vjerujemo s*******u pajdi
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio