Liječnik iz Lombardije: Prošao sam rat u Sarajevu, OVO JE GORE

Datum objave: 19.03.2020   Broj čitanja: 343
Medicinski tehničar Željko Stojković uputio je večeras dramatičan apel iz Brescie u Lombardiji, gdje živi i radi.
Liječnik iz Lombardije: Prošao sam rat u Sarajevu, OVO JE GORE

 

 

U objavi na Facebooku ističe kako je u proteklih 24 sata u Italiji zaraženo 2.460 ljudi, te 349 mrtvih.

 

- Molim vas građani BiH, shvatite ovo ozbiljno, mi smo na izmaku snaga. Sva naša odjeljenja su pretvorena u intenzivnu njegu. Nemojte se šaliti s ovim, ovo nije za šalu - rekao je on.

 

Pozvao je bh. građane da ne izlaze u kafiće i da se ne druže, te da izbjegavaju svaki kontakt. Napomenuo je da, iako djeca slabije obolijevaju, mogu biti prijenosnici.

 

Istaknuo je kako će ovaj tjedan biti još gori za Italiju jer virus nije dostigao svoj vrhunac. Napomenuo je da je izuzetno važno nositi masku zbog kapljične infekcije koja se brzo prenosi te pozvao građane da slušaju nadležne institucije. Rekao je i kako ovo nije šala te da o tome najbolje svjedoči Italija koja u početku situaciju nije shvatila ozbiljno.

 

- Svaki dan skoro 300 mrtvih. Ljudi pa to je kao rat. Ja sam rat prošao u Sarajevu, znam vrlo dobro šta je rat, ovo je gore od rata. Imate neprijatelja kojeg ne vidite, ne čujete, ne osjetite. Samo 10 minuta dok se on zadrži na vašim rukama dovoljno je da prenesete i da zarazite sebe i vaš okoliš - dodao je on.

 

Avaz.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio