Ravnateljica Martinović: Opskrba lijekovima i liječenje nisu ugroženi

Datum objave: 19.03.2020   Broj čitanja: 299
Shvaćajući ozbiljnost epidemiološke situacije izazvane pojavom koronavirusa (COVID 19), Zavod za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH (Fond solidarnosti) poduzeo je sve preventivne radnje...
Ravnateljica Martinović: Opskrba lijekovima i liječenje nisu ugroženi

 

...još prije pojave virusa u Bosni i Hercegovini, koje su potrebne za normalno funkcioniranje Zavoda, uvažavajući veliku važnost ustanove za ljude – izjavila je doc.dr.sc. Vlatka Martinović, dr. med., Ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH.

 

”U stalnom smo kontaktu s dobavljačima s kojima imamo Ugovore i isporuka se odvija kao i do sada. Nastavljamo pratiti situaciju oko nabave lijekova iz naše nadležnosti, te za sada pacijentima možemo poručiti da će opskrbom lijekovima iz nadležnosti Zavoda odvijati normalno. Cijeneći važnost funkcioniranja Zavoda u novonastaloj situaciji, produžili smo radno vrijeme, a zaposlenike podijelili u smjene. Zavod sada radi od 07:30h do 19:30h, a sve s ciljem potpune kontrole nad provedbom ugovora s dobavljačima lijekova iz naše nadležnosti.”

 

Također, ističe, u neprekidnom su kontaktu s inozemnim klinikama s kojima imaju ugovore te se liječenje naših pacijenata koji su se zatekli u spomenutim klinikama odvija po planu.

 

”Pratimo i provodimo sve preporuke i naredbe nadležnog Ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo i drugih institucija i ustanova, kako bi, koliko god je moguće, zaštitili i naše zaposlenike i pacijente s kojima dolazimo u kontakt. Za sada svim osiguranicima mogu poručiti da je stanje stabilno i da nema prostora za paniku.”

 

Doc. dr. sc. Martinović, dr. med., ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH ovom je prilikom još jednom pozvala na smirenost, solidarnost i odgovornost, kao i pridržavanje uputama nadležnih tijela.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 19.03.2020 14:37 sati
    Kakva je ovo ravnateljica?meni se uopce ne cini ravna
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio