U ljekarnama uhvatili 18 bjegunaca iz samoizolacije

Datum objave: 20.03.2020   Broj čitanja: 456
Podsjetimo, stožer je objavio da je spomenuti broj ljudi u prekršaju uhvaćen u zagrebačlkim ljekarnama.
U ljekarnama uhvatili 18 bjegunaca iz samoizolacije


'Prilikom izdavanja lijekova daje se iskaznica iz koje se vidi kako se osoba zove. Mi smo podatke razmijelili s liječnicima, policijom... Kada osoba da svoju iskaznicu ljekarniku se zacrveni na monitoru. Policija vas može zasutaviti i pitati osobnu kartu i utvrditi preko nje da kršite samoizolaciju. Zbog kršenja mjere određene od epidemiologa kazne idu od tri tisuće do osam tisuća kuna.

 

Capak je ponovio da na ako ste već odlučili izaći na otvoreni prostor treba izbjegavati socijalne kontakte.

 

'Svi su izašli van, djeca se igraju i ostvaruju socijalni kontakt. Zbog toga ova odluka da ćemo unijeti strože mjere. Kaznu nećete dobiti ako nema tog socijalnog kontakta i ako nije javno okupljanje s više od pet osoba. Smisao je da izbjegnemo taj kontakt kada se može širiti virus. Imamo 700 kontakata oboljelih', objasnio je ravnatelj HZJZ-a.

 

Pojasnio je da se nitko ne može privatno testirati.

 

'Odlučili smo da ćemo testirati prema strogo određenim kriterijima. Sve koje trebamo prema preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih, testiramo. Premijer Plenković je imao simptome i bio je u kontaktu s ljudima iz inozemstva. Zbog simptoma mu je određena mjera. On nije trebao platiti, nego je došao kao hitan slučaj i uzet mu je uzorak. On je to htio napraviti kao odgovoran građanin. Nije morao jer to pokriva HZZO', zaključio je Capak.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio