Kardinal Josip Bozanić za dlaku izbjegao smrt

Datum objave: 22.03.2020   Broj čitanja: 853
Golemi kameni križ s vrha južnog tornja Zagrebačke katedrale, koji se odlomio u jutrošnjem potresu, probio je krov Nadbiskupskog dvora i završio pred prostorijama u kojima boravi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, javili su nam naši izvori s Kaptola.
Kardinal Josip Bozanić za dlaku izbjegao smrt

 

„Križ je doslovce završio pred kardinalovom sobom. Taj dio Nadbiskupskog dvora posve je uništen i nije više za stanovanje“, kažu nam očevici s Kaptola, a to potvrđuju i fotografije razbijenoga krova Nadbiskupskog dvora.

 

U Zagrebačkoj katedrali je, kako doznajemo, stradao dio kora, ali se još uvijek ne smije ulaziti u katedralu, pa će se šteta naknadno procijeniti.
 
 
„Konstrukcija katedrale je stabilna. Isključili smo zvona. Trebat će nam osam do deset dana da sve ovo dovedemo u red“, rekao nam je rektor Zagrebačke katedrale mons. Josip Kuhtić. Potres se osjetio i u susjednoj franjevačkoj crkvi sv. Franje na Kaptolu, gdje nema većih šteta, a manja šteta je i u pravoslavnoj crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg na zagrebačkom Preradovićevom trgu. Štete ima u crkvama u Remetama i Čučerju.
 Vecernji.ba
Večernji list
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ,,,,,22.03.2020 14:02 sati
    Tukane kako te nije strah boga tebi netriba ni soba kad nemaš u glavi
  • ...22.03.2020 12:17 sati
    A jadan, sta ce sad? U koju ce elitnu sobu?
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio