Pokreće se proizvodnja u Aluminiju

Datum objave: 06.04.2020   Broj čitanja: 480
Skupština i Dioničari Aluminija prihvatili ponudu Abraham grupe o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar, doznaje Vecernji.ba.
Pokreće se proizvodnja u Aluminiju

 


Prema saznanjima gotovo svi dioničari su glasali za, čime je Alumnij dobio novog partnera i priliku za novi početak i što skorije pokretanje proizvodnje.

 
Bljesak.info donosi što sadržava ugovor o poslovnoj suradnji:


Ovaj ugovor o poslovnoj suradnji podrazumijeva, u samom startu zakup imovine pogona Ljevaonice, ali u daljem usklađivanju međusobnih odnosa i mnogo širu poslovnu suradnju.

 

Za početak će novi poslodavac primiti 80 djelatnika, i to u roku 60 dana od potpisa ugovora. Sukladno Ugovoru, pokrenut će proizvodnju u pogonu Ljevaonice u roku od 90 dana. Novih 90 djelatnika zaposlit će potom u roku 60 dana o dana pokretanja pogona Ljevaonice. Na koncu, zaposliti će još 50 djelatnika u roku 12 mjeseci, od pokretanja punog proizvodnog pogona Ljevaonice.

 

Rok trajanja Ugovora je 15 godina u tri faze (2+3+10 godina), uz opciju produženja za još 15 godina. Svaka sljedeća faza bit će uvjetovana poštivanjem potpisanog ugovora.

 

Zakupnina je prema navedenim fazama 30.000, 40.000, 50.000, odnosno 75.000 u slučaju produženja. Obveza Abraham Group je i iznalaženje alternativnog izvora energije (u prvom vremenskom razdoblju) ili pokretanje izgradnje elektrana za svoje potrebe (u drugom razdoblju).

 

Važno je još istaknuti i obvezu pregovora s poslovnim partnerom u vezi s pokretanjem proizvodnih pogona Elektrolize i Anoda, bez preciziranih rokova.


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio