Milan Bandić: Trebat će nam puno snage i ljubavi, ali ovu utakmicu ćemo dobiti

Datum objave: 06.04.2020   Broj čitanja: 235
Gradonačelnik Milan Bandić na početku se ispričao što ''ćemo se morati nalaziti svakodnevno''.
Milan Bandić: Trebat će nam puno snage i ljubavi, ali ovu utakmicu ćemo dobiti

 

Dodao je da je Zagreb jedina prijestolnica koja se bori s dvije nedaće - koronom i potresom. ''Više ćemo raditi, što ne znači da dosad nismo radili. Ovu utakmicu ćemo dobiti. Trebat će nam puno strpljenja, snage, ljubavi i solidarnosti'', rekao je. Kaže da mu ovo sliči na supermaraton. ''U povijesti uvijek nakon potresa dođe ponovno potres, ne želim da se to ponovi. Molim dragog Boga, a i mi ćemo nešto učiniti da se ne ponovi'', rekao je. Kaže da ne želi ni zamisliti što bi bilo da je potres bio jedan stupanj više. ''Cijeli Donji i Gornji grad bio bi sravnjen sa zemljom'', rekao je.

 

Na pitanje soroševske televizije N1 čemu alarmantnost, odnosno taj poriv da će sad presice imati svaki dan, odnosno je li ovo pokušaj da ispegla imidž, Bandić je odgovorio protupitanjem. ''Znate što je Isus rekao kad su ga razapinjali? Nikad nisam rekao da su građani krivi za potres. Nemojte to činiti'', rekao je. ''Zakaj ste nervozni? Vama nema pomoći'', dodao je. Objasnio je da nisu ranije imali presice jer se moralo vidjeti kako sve funkcionira. Dodao je da čekaju odluku Nacionalnog stožera da u Velikom tjednu omogući prodaju na otvorenom.

 

Na pitanje tko je izdao nalog da se dijelovi povijesnih zgrada odvoze na smetlište na Jakuševac, Bandić je rekao da se to ne može vratiti natrag, nego se samo može napraviti replika.

 

''Kad ne održim presicu, pitaju zašto ne informiram građane, kad održim, onda me pitaju zašto. To ne bi bilo tako da nisam to ja'', požalio se gradonačelnik.

 

Ponovio je da problem štete nakon potresa nije problem samo Grada, već i državni problem. ''Nisam se složio pristupom i napadom kojem sam bio izložen'', rekao je. Više je puta ponovio da nije rekao da su građani krivi za potres. ''Krivi smo svi, i država i Grad i građani što nismo više ulagali u svoju imovinu. A za potres nitko nije kriv'', objasnio je. Na pitanje što će se prvo sanirati i kakav je točan plan, Bandić je dogovorio: 'Mi ko da smo na drugoj planeti... Ja šumom, vi drumom.'' Rekao je da se prvo treba donijeti zakonski okvir, a kaže da će postupati tako da počnu od najtežih slučajeva. Na pitanje tko će platiti obnovu crkava, Bandić je rekao da će svatko platiti svoje. Rekao je da je 2008. podijelio 900 stanova socijalno ugroženima, tako će početi najesen graditi 300 stanova u Podbrežju. Nakon što je priznao da Grad nije dovoljno ulagao u svoju imovinu, dobio je pitanje zašto nije ulagao više, nego je gradio spomenike i fontane. ''Dobit ćete odgovor... Ulagali smo koliko smo mogli'', rekao je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio