Radončić i Bevanda: Nema više aviona za naše državljane vani!

Datum objave: 07.04.2020   Broj čitanja: 353
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je za Klix.ba prokomentirao upozorenje Vjekoslava Bevande o kršenju propisa Vijeća ministara BiH, a u vezi sa zatvaranjem aerodroma za promet putnika i letom koji je organiziran na relaciji Sarajevo - Stockholm - Sarajevo.
Radončić i Bevanda: Nema više aviona za naše državljane vani!

 

Radončić ističe da je Bevanda načelno u pravu i da je potrebno razjasniti na razini Vijeća ministara BiH i Ureda za zakonodavstvo šta se to podrazumijeva pod humanitarnim letom i spada li tu repatrijacija.

 

"Razumijem želju gospođe Turković (ministrica vanjskih poslova BiH) da našim građanima organiziramo dolazak, ali s druge strane mi moramo brinuti i tko će ih primiti i gdje će biti smješteni i tko će raditi s njima da ne bismo napravili novi klaster", smatra prvi čovjek Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Kaže nam da će već danas biti obavljene konzultacije u Vijeću ministara.

 

"Ja neću potpisati nijedan novi nalog Graničnoj policiji BiH da otvori aerodrom dok se ova situacija jasno i pravno ne raščisti", dodao je Radončić.

 

Na pitanje postoje li najave o novim letovima, odnosno povratku državljana BiH iz drugih zemalja, ministar Radončić kaže da postoji u najavi jedan let, ali da se on neće dogoditi sve dok Vijeće ministara BiH ne donese novu odluku ili dopuni već postojeću.S druge strane, strani državljani koji se nalaze u BiH bez problema će moći napustiti našu zemlju.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio