Birano društvo - top 5 kućnih biljaka za dobar san

Datum objave: 08.04.2020   Broj čitanja: 255
Kućne biljke predstavljaju najlakši i najbolji način na koji možemo osigurati ugodnu i pozivajuću atmosferu u svom domu. One također puno toga rade i za naše zdravlje. Stvaraju kisik, čiste zrak, a nas umiruju i čine vedrima. Tko ih ne bi poželio i u svojoj spavaćoj sobi?
Birano društvo - top 5 kućnih biljaka za dobar san


Čišćenje zraka glavni je zadatak ukućana. Svoju spavaću sobu biste morali svakodnevno provjetravati najmanje deset minuta, a posebno prije spavanja, kako biste dopustili svježem zraku da uđe. Nečistoće koje se nalaze u zraku prvenstveno se odnose na kemikalije koje isparavaju iz sredstava za čišćenje ili osvježivača zraka. Njima nipošto nije mjesto u spavaćoj sobi!

 

U ovom zadatku čišćenja zraka mogu vam od velike pomoći biti i biljke, naravno, ne sve već samo birano društvo, piše Living.

 

Drvo života
Za Slavene je drvo života označavalo život, izvor svega što postoji. Jednom kada čovjek umre, prema predaji Slavena, njegova duša odlazi u stablo i tamo ostaje zauvijek. Sadite ga u što veću teglu kako bi korijen imao dovoljno prostora za rast. Postavite ga na mjesto koje nije na direktnom suncu i propuhu.

 

Gerber
Divan cvijet proljeća, gerber ima sposobnost upijanja trikloertilena, tvari koju možete osjetiti na odjeći koju čistite kemijskim sredstvima u profesionalnoj čistionici.

 

Filodendron
Filodendroni su izvrsni u apsorpciji formaldehida. Odgovara im svijetlo mjesto te topao i vlažan zrak, no uspijevat će i u sjenovitom mjestu, samo pripazite da nije na propuhu.

 

Bambus palma
Bambus palma (trska palma) nalazi se na popisu biljaka za koje NASA savjetuje da se moraju naći u vašem domu! Ona je posebno učinkovita u čišćenju benzena i trikloretilena, kemikalija za koje se zna da uzrokuju respiratorne tegobe. One su odgovorne za miris odjeće nakon što ju doneste iz kemijske čistionice… Bambus palma nije previše zahtjevna, no treba je dosta često zalijevati i ne smije biti izložena direktnoj sunčevoj svjetlosti.

 

Fikus
Omiljena sobna biljka, fikus (Ficus Elastica, Ficus Benjamina) je prepoznatljiv po svojim velikim zelenim listovima, koji mogu biti prošarani krem bojom. Voli polusjenu, gdje nije izložen direktnom suncu, a s druge strane, ne voli biti u sjeniIdealno bi bilo postaviti ga na istočni ili zapadni prozor, a izbjegavajte mjesta s propuho, u blizini klime ili radijatora.

 

Sve vrste fikusa dobre su za pročišćavanje zraka u domu, a uspijevaju čak i u domovima gdje nema puno svjetlosti i u hladnijoj klimi. Ove biljke snažni su eliminatori toksina i pročišćivači zraka.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio