FOTO: Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića održana izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Datum objave: 08.04.2020   Broj čitanja: 290
Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića i uz propisane mjere zaštite, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je u Domu mladih na Skenderiji održao 4. izvanrednu sjednicu ovog doma.
FOTO: Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića održana izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

 

Počela je minutom šutnje u spomen na sve preminule u BiH i svijetu od posljedica koronavirusa (Covid-19), a potom je u ime izaslanika Doma naroda, predsjedatelj Matinović pročitao poruku svih građanima Federacije BiH i BiH.

 

Sjednici je nazočilo 49 izaslanika. Na dnevnom redu bile su dopune Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koje su dobile jednoglasnu potporu. Usvajanjem dopuna Poslovnika o radu, i Dom naroda ubuduće će moći održavati online sjednice, korištenjem informacijskih tehnologija čime će se omogućiti da Dom naroda ispunjava svoju Ustavom utvrđenju ulogu.

 

„Budući se kao i većina zemalja u svijetu suočavamo s velikim izazovom epidemije koronavirusa, želim u ime izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas uputiti nekoliko poruka našoj javnosti. Prije svega, želim izraziti našu podršku i zahvalnost zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova, granične policije, civilne zaštite, komunalnim djelatnicima, humanitarnim radnicima, medijima i svima onima koji su izravno uključeni u borbu protiv koronavirusa.

 

Našu zahvalu također upućujemo osoblju tvrtki koji nam svojim svakodnevnim samozatajnom radom omogućavaju da budemo opskrbljeni svime što nam je potrebno za normalan život.

 

Tražimo od nadležnih na svim razinama vlasti da bez odlaganja učine sve kako bi se osigurala bolja opremljenost zdravstvenog sustava u borbi s epidemijom kao i zaštita osoblja koje su u svom svakodnevnom radu neposredno izloženi utjecaju koronavirusa. Pozivamo sve na odgovornost, solidarnost i poštivanje epidemioloških pravila koja su na snazi kako bismo na taj način najbolje zaštitili sebe i sve oko sebe, te time svojim osobnim primjerom na najbolji način pomogli cijelom zdravstvenom sustavu koji se bori protiv ove epidemije.

 

Utječemo se na sve nas, da svojim primjerom svjedočimo razboritost i mudrost u donošenju odluka te međusobno poštivanje i uvažavanje građana i naroda koji žive u ovoj zemlji.

 

Kroz ovu krizu moramo proći zajedno, a koliko će ona trajati i kakve će posljedice imati ovisi od svih nas“, poručio je građanima Federacije BiH u ime izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio