Na inicijativu fra Joze Zovke snima se nastavak PASIJE: USKRSNUĆE!

Datum objave: 10.04.2020   Broj čitanja: 795
Veliki petak, otkako je prije 16 godina predstavljen film “Pasija” redatelja Mela Gibsona i Jima Caviezela u glavnoj ulozi, za mnoge vjernike sinonim je upravo za patnju i raspeće, koju su proživjeli upravo kroz taj film.
Na inicijativu fra Joze Zovke snima se nastavak PASIJE: USKRSNUĆE!

 

Uloga Krista, povjerena glumcu Caviezelu, osim što je opečatila njegovu glumačku karijeru, u mnoge gledatelje utisnula je duboke dojmove posljednjih Kristovih trenutaka na zemlji. Toga se ovih dana prisjetio i legendarni međugorski župnik fra Jozo Zovko, koji je sada u samostanu u Dubravi u Zagrebu, a koji se tijekom snimanja filma zbližio s Caviezelom. “Jim potječe iz irske obitelji, a njegova supruga ima hrvatske korijene. Došli su u Hercegovinu i u Međugorje tijekom snimanja filma i susreli smo se u Širokom Brijegu”, prisjetio se fra Jozo Zovko njihova upoznavanja. Kako mu je Caviezel rekao da snima film o posljednjim trenucima Kristova života, fra Jozu je zainteresiralo o čemu se radi. “Rekao mi je da posti i moli tijekom snimanja. I da proživljava sve ono što je Krist proživio na svome putu. Čak mu je križ težak 75 kilograma iščašio rame kada je pao pod njime”, rekao nam je fra Jozo Zovko. No, kada je dobio prvu verziju filma, fra Jozo Zovko priznaje da je bio šokiran brutalnim scenama mučenja, bičevanja i pribijanja na križ. Uputio je Caviezela papi Ivanu Pavlu II. kako bi čuo njegovo mišljenje. “Vrlo brzo došli su do pape Ivana Pavla II. i, kako sam doznao, preporučio im je da ublaže one scene sa Židovima”, rekao nam je fra Jozo Zovko, koji, kako priznaje, ipak nije bio zadovoljan završetkom filma. “Film nije smio završiti smrću nego uskrsnućem. Pobjedom! I to sam rekao Jimu. Ako se sjećate posljednje scene filma, vidjet ćete da su prihvatili tu moju sugestiju”, rekao nam je fra Jozo Zovko.

 

“Međutim, kasnije su me obavijestili da im je ta intervencija bila važna kao poticaj za novi film koji se zove ‘Uskrsnuće’, a koji ćemo, također, uskoro moći vidjeti”, rekao nam je fra Jozo Zovko, koji je i dalje ostao u bliskim odnosima s glumcem Caviezelom, koji je kod njega boravio u Širokom Brijegu tijekom snimanja i priprema za film “Pasija”, koji će i ovoga Velikoga petka na slikovit način mnogim vjernicima prikazati dio muke, patnji i posljednjih Kristovih sati na zemlji.•

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio