Sretan Uskrs svima, a srednje škole u procesu modernizacije idu dalje

Datum objave: 12.04.2020   Broj čitanja: 461
Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a uputilo je čestitku povodom blagdana Uskrsa kao i svoje viđenje aktualne situacije.
Sretan Uskrs svima, a srednje škole u procesu modernizacije idu dalje

 

Ovi neuobičajeno teški i izazovni dani bacili su pravo svjetlo na ono što obrazovni sustav u našoj županiji jeste i može biti – svjedočimo kako su profesori dorasli svome zvanju, snalažljivi, požrtvovni i predani, kako učenici spremno i odgovorno reagiraju na rad u novonastalim okolnostima, a Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa pokazuje neupitnu kompetentnost u cijelom ovom procesu. Zajedno pokazujemo da je najveća vrijednost našega sustava upravo ljudska komponenta.

 

Stvaranje baze s lekcijama i obrazovnim materijalima u suradnji Ministarstva i predmetnih profesora pokazalo se kao pun pogodak jer omogućava održavanje nastave na daljinu bez velikih informatičkih i tehničkih zahtjeva krajnjih korisnika. Iako današnjica nudi bezbroj inovativnih rješenja za provođenje „online“ nastave, činjenica je da ih određeni broj profesora i učenika nije u mogućnosti konzumirati. Stoga je preporuka Ministarstva da se koristimo dostupnim i mogućim rješenjima, uz oslanjanje na spomenutu bazu, jedini ispravni put u ovakvim okolnostima. Od nas nije očekivano da preko noći postanemo informatički genijalci niti da se opskrbimo najnovijim uređajima, s punim povjerenjem ostavljena nam je mogućnost da se samoorganiziramo i reagiramo prema učenicima onako kako možemo i znamo. Rezultat je takav da nema profesora koji nije uspostavio njemu prihvatljiv oblik nastave niti učenika koji je izostavljen iz nastavnog procesa.

 

Ova situacija pokazala je koje su naše vrijednosti, ali i rasvijetlila našu ranjivost te na čemu trebamo poraditi kada prebrodimo sve s čime se trenutno borimo. Nadamo se da s procesom modernizacije nastave nećemo stati, nego da će svima, i profesorima i učenicima, biti omogućena daljnja nadogradnja.

 

U iščekivanju nekih boljih i sretnijih vremena, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs svim učenicima, djelatnicima u obrazovnom sustavu, roditeljima i svekolikoj javnosti. Iako uskrsno vrijeme ne možemo provesti onako kako smo navikli, veseli spoznaja da ga provodimo u duhovnom zajedništvu.

 

Sretan Uskrs svima!

 

Za Grude.com: Predsjedništvo NSUSŠ ŽZH

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Sretan Uskrs svima!13.04.2020 20:31 sati
    Neka ti Uskrsno svjetlo isplete dar od sreće, zdravlja, mira i ljubavi. Neka u tvoj dom udje uskrsli Isus i blagoslovi tebe i tvoju obitelj!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio