VIDEO: Fra Ante i fra Nikica nasmijali vjernike do suza

Datum objave: 13.04.2020   Broj čitanja: 3617
U germanskoj katoličkoj tradiciji postojao je običaj risus paschalis u kojem je svećenik ispričao šaljivu priču na početku propovijedi te tako nasmijao vjernike.
VIDEO: Fra Ante i fra Nikica nasmijali vjernike do suza

 

Papa Klement X. dokinuo je običaj. No, smijeha nikad dosta. Pogotovo danas. Tako je jedan video iz samostanskog života postao viralni hit.

 

U nastavku donosimo kratko priopćenje za javnost župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra u kojoj je nastao spomenuti video:

 

Živeći u ovom virtualnom svijetu vijesti i različite objave se šire brže od svakog virusa. Tako je i nas iznenadila objava simpatičnog videa koja je nastala u vrijeme proba za slavlja koja prenosimo. Spomenuti video nismo baš željeli svima objaviti jer iako je šaljiv htjeli smo da to bude interno. Međutim, netko je valjda proslijeđivao taj video i naša dobra braća fra Ante i fra Nikica postala su viralni hit. Nije nam žao!

 

Nek se u ovom sumornom vremenu tuge proširi i malo radosti i smijeha! Ima puno takvih događaja iz naše redovničke obitelji, to svi koji nas poznaju znaju, i na to smo ponosni.

 

Neka i ovaj naš šaljivi video Bog okrene na dobro pa ljudi češće počnu pratit objave naše stranice, a za one kojima će biti ovo prilika za neke zlobne komentare protiv Crkve i njezinih službenika i dalje ćemo ustrajno moliti.

 

Radost vam Uskrslog i osmijeh na lice! Jer to je najbolji lijek za ovo teško vrijeme!”

 

 

Hkm.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio