Kiša ugasila većinu požara u HNŽ

Datum objave: 14.04.2020   Broj čitanja: 247
Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ do sada nije dobila prijavu bilo kakve štete na gospodarskim i stambenim objektima.
Kiša ugasila većinu požara u HNŽ

 

Kiša koja pada u najvećem dijelu Hercegovačko-neretvanske županije pomogla je u gašenju većine požara koji su već nekoliko dana bili aktivni na području te županije, potvrdio je za Fenu glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

 

''Na opožarenim prostorima ima još uvijek dima, ali vjerojatno će ovakav intenzitet padalina tijekom večeri i noći do kraja ugasiti požare'', ocijenio je Pavlović.

 

Govoreći o pričinjenim štetama od požara, kazao je kako Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ do sada nije dobila prijavu bilo kakve štete na gospodarskim i stambenim objektima.

 

''Nismo dobili informaciju niti iz jedne jedinice lokalne samouprave da ima pričinjenih šteta na stambenim i gospodarskim objektima, a koliki su razmjeri štete pričinjene na prostoru cijele županije moći će se govoriti tek kada se požari do kraja ugase i kada općinska povjerenstva budu mogla izaći na teren da bi to sagledali'', kazao je Pavlović.

 

Na području Mostara, Konjica, Prozora/Rame i Jablanice već nekoliko dana bili su aktivni veliki šumski požari, a u njihovom gašenju vatrogascima su pomagali i građani te helikopter Oružanih snaga BiH. Pomoć u gašenju požara u subotu su pružila i tri air tractora iz Crne Gore.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio