HNS: Ako uvjeti ne dopuste odgoditi lokalne izbore

Datum objave: 15.04.2020   Broj čitanja: 225
HNS je pozvao Vladu Federacije BiH na značajno povećanje transfera iz federalnog proračuna nižim razinama vlasti..
HNS: Ako uvjeti ne dopuste odgoditi lokalne izbore


Hrvatski narodni sabor BiH na video sastanku razmatrao je aktualnu političku i ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini te je tom prigodom ukazao na potrebu žurnog političkog djelovanja kako bi se ublažile posljedice pandemije covid-19 na domaće gospodarstvo.

 

HNS je pozvao Vladu Federacije BiH na značajno povećanje transfera iz federalnog proračuna nižim razinama vlasti kako bi se vitalni sustav županija, gradova i općina očuvao, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

 

"Poslan je poziv na zakonski utemeljeno djelovanje Središnjeg izbornog povjerenstva. Hrvatski narodni sabor neće podržati rješenja koja nisu u mjerodavnosti SIP-a i protivna su zakonskim temeljima i Ustavu Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju.

 

"Komentirajući održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, HNS smatra kako će uz ovakve mjere biti nemoguće zakonski organizirati izbore. Ako uvjeti ne dopuste u zakonski predviđenom roku raspisivanje izbora, stav HNS-a je da se lokalni izbori odgode", poručili su iz HNS-a. Upućen je poziv svim demokratski izabranim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine "na donošenju zakonski utemeljenih odluka i konačnog političkog stava o tom pitanju".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio