Može li Lijanović uletit? Dnevni list najavio gašenje!

Datum objave: 16.04.2020   Broj čitanja: 694
Mostarske dnevne novine "Dnevni list" ovih bi dana mogle zaključati trajno svoja vrata zbog, kako kažu, ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19.
Može li Lijanović uletit? Dnevni list najavio gašenje!

 

I ničijoj muci se ne treba naslađivati međutim, za razliku od ostalih medija, višemilijunski porezni dužnici u ovoj državi davno su trebali biti ugašeni i to zbog svega što su radili kako svojim neistomišljenicima tako svojim radnicima pa i svima ostalima s kojima su se mogli obračunati, a koje su mogli i izvarati poput države BiH.

 

Za početak dobro je znati povijest Dnevnog lista čije su osnivanje financirali tadašnji članovi HDZ-a BiH početkom tisućljeća. I dobro je počelo, HDZ je tada, naravno, bio po mjeri Dnevnog lista, međutim kako se kolo okreće, a moć i novac odjednom dođe u ruke nekog drugoga tako i taj "neovisni medij" kako vapi kroz tiskovinu ovih dana njihov glavni urednik, prelazi brzo na stranu Jerka Ivankovića Lijanovića. Legenda kaže da se Jere jednog jutra pojavio s Mercedesom i vrećom para, a vlasnik Rašić se "zaljubio na prvi pogled".

 

U dobru su bili skupa, napadali legalne i legitimne hrvatske političke predstavnike, podržavali Željka Komšića, radili sve da napakoste hrvatskom narodu u BiH pa su tako svojevremeno objavili i zdravstveni karton danas pokojnog grudskog načelnika. U napadima na Hrvate u BiH nije se, jasno je, prezalo od ničega.

 

I sada, kada su potpuno na koljenima, kada je njihova uređivačka politika pročitana žale se da ih gasi koronavirus! Koronavirus je otkrio mnoge prljavštine u društvu, tako da se ne gasi ta dnevna novina zbog korone nego zbog svega što su činili kroz prošlost.

 

Također, kojeg li licemjerja da se glavni urednik Dnevnog lista poziva na to da će preživjeti mediji koji se prodaju za sitan novac i koji su politički podobni. Pa u kojem je vremenu Dnevni list bio politički nepodoban? Ni u jednom, samo što je Dnevni list mijenjao dresove, a danas kada je pred gašenjem već je bezbojan.

 

Žale se da im ne žele pomoći međunarodni čimbenici niti domaći. Dobro dok su im godinama bili sponzori pa da su od tog novca barem porez platili, a ne bili dužni milijune maraka, možda bi opet kogod uletio.

 

Možda bi se Jere Lijanović opet javio, barem dok još izbjegava zatvorsku kaznu. Možda je ostalo nešto u šteku?

 

Hrvatski aktivisti

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio