RTL Direkt iz dnevnog boravka voditeljice

Datum objave: 16.04.2020   Broj čitanja: 334
Zbog trenutne situacije promijenio se način na koji cijeli svijet funkcionira u svim svojim granama, a jedna od njih je i novinarstvo, koje je posljednjih tjedana važnije nego ikad prije.
RTL Direkt iz dnevnog boravka voditeljice


Pravovremene i točne informacije, lišene bilo kakvog senzacionalizma, postale su imperativ u vrijeme pandemije koronavirusa, a upravo to svojim gledateljima donosi informativni program RTL-a, piše Večernji.hr.

 

Kako bi se među novinarima, snimateljima i ostatkom tehničke ekipe smanjila mogućnost širenja zaraze, radne zadatke vezane uz proizvodnju informativnog programa te prikazivanje formata na svim kanalima RTL-a obavljaju dva tima, Crni i Crveni, koji se ne viđaju i rade u smjenama od tri dana.

 

S obzirom na to da je RTL kao medijska kuća uvijek prednjačila u inovativnom smislu - i sadržajno i tehnički - tako je omogućeno da se prvi put u Hrvatskoj jedna informativna emisija na nacionalnoj televiziji prikazuje uživo iz nečijeg dnevnog boravka.

 

Sinoćnji „RTL Direkt“ emitirao se iz studija postavljenog u dnevnom boravku voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. Prema uzoru na megapopularne strane late night showove kakve rade, primjerice, Stephen Colbert i Jimmy Kimmel, i „RTL Direkt“ dobio je svoje „kućno izdanje“, ali sadržaj koji je priznat te nagrađivan i od struke i od gledatelja - ostaje isti.

 

„Vjerojatno ste primijetili da ovaj 'Direkt' ipak izgleda malo drukčije nego inače. Vili Beroš nije bio pokraj mene nego u drugom studiju, niste vidjeli stol koji inače vidite, slike iza mene nisu bile baš raskošne kao inače, možda je i zvuk malo drukčiji. To je zato što ovaj studio nije u Krapinskoj 45 - nego u mom dnevnom boravku“, kazala je Mojmira na kraju „RTL Direkta“ te dodala kako je cijeli novi studio u njezinu boravku postavljen u rekordno kratkom vremenu uz sve mjere sigurnosti.

 

„Sljedeća je tri dana na rasporedu Crni tim, a s obzirom na to da ja radim u Crvenom timu, ne smijem im se približiti. Uz to, gledamo prema naprijed - želimo biti sigurni da, bez obzira na to koliko bude oboljelih i koliko ovo bude trajalo - 'Direkt' ide dalje“, poručila je Pastorčić.

 

Gledatelji kao i dosad, od ponedjeljka do četvrtka u 22:15 na RTL-u, mogu očekivati drukčiji pogled na sve najvažnije političke i društvene vijesti uz razne goste koji daju svoj obol svakodnevnim pričama.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio