Otac i kćer preminuli od korone u Osijeku: 'Ona je bila voditeljica proizvodnje i sjajna šefica'

Datum objave: 18.04.2020   Broj čitanja: 1169
Dok državni Stožer civilne zaštite priprema smanjenje mjera vezanih za korona virus, rizične skupine stanovnika i dalje se ne osjećaju sigurnima izaći na ulicu i prepustiti normalnom životu.
Otac i kćer preminuli od korone u Osijeku: 'Ona je bila voditeljica proizvodnje i sjajna šefica'

 

Da je ovaj virus za njih doista opasan, neovisno o tome koliko imaju godina, svjedoči i tragedija osječke obitelji koja je u samo dva tjedna izgubila dva svoja člana.

 

Naime, u osječkom Kliničkom bolničkom centru na respiratoru su preminuli otac (71) i kći (47) , oboje sa teškim kroničnim bolestima koje su godinama imali.

 

- On je godinama imao problema sa srcem jer je doživio nekoliko srčanih udara a imao je i problema sa težinom. On i supruga živjeli su sami jer im je sin prije nekoliko godina otišao živjeti i raditi u Irsku, a ona je promijenila više poslova unazad desetak godina jer je stalno napredovala. Bila je iznimno uspješna u poslu. Jedno je vrijeme bila i direktorica, a onda se vratila u Slavoniju. Bila je voditeljica proizvodnje, sjajna šefica i dobra prijateljica, svi smo je jako voljeli. Kada je otišla raditi u drugu firmu, uglavnom je poslom bila vezana za Zagreb. Možda se tamo i zarazila. Saznali smo da je u osječkoj bolnici krajem ožujka - kažu nam njezine radne kolege koje je vijest o smrti iznimno ražalostila.

 

I ona je bila godinama bolesna. Operirala je štitnjaču, imala je dijabetes, hipertenziju i također probleme sa težinom. Prije par godina imala je jednu operaciju iz koje se jedva izvukla i zato su vjerovali da će se i sada izboriti, jer je bila veliki borac.

 

Nakon nje i njen otac je završio u bolnici, na respiratoru.

 

Umro je u noći sa 3 na 4. travnja kada je osječki Stožer civilne zaštite na tiskovnoj konferenciji priopćio kako je u toj istoj noći umrlo četvoro pacijenata koji su bili na respiratoru i svi su bili starije životne dobi.

 

Njihova smrt može se dovesti u vezi s korona virusom, kako su svi imali teške kronične bolesti od ranije, ne može se reći da su umrli isključivo zbog zaraze tim virusom.

 

S obzirom da je kći tada već i sama bila na respiratoru, nije uspjela biti na očevom pokopu. Tri tjedna se borila sa bolešću i na kraju umrla 17. travnja u bolnici.

 

- Da se nije zarazila tim virusom ona bi mogla živjeti još godinama sa tim svojim bolestima. Vodila je računa o tome. Na žalost, korona ju je ubila. Ne znamo kakva im je situacija doma; da li je i mama možda u bolnici i da li se brat uspio vratiti iz Irske. Na telefon se nitko ne javlja i ne znamo da li je ima tko pokopati. Pomogli bismo bilo kako kada bismo znali išta - kažu njene bivše kolege koje su se sa njom povremeno dopisivale do 26. ožujka, a potom se više nije javljala iako su joj slali mnoštvo poruka.

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ...18.04.2020 17:17 sati
    Znaci nisu OD korone nego SA koronom.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio