Mladenci su u problemima

Datum objave: 18.04.2020   Broj čitanja: 613
Ove godine će se svatovske sirene hercegovačkim cestama čuti i radnim danima.
Mladenci su u problemima


Zabrana okupljanja i bilo kakvih druženja je vrlo konkretno dovela do odgađanja velikog broja aktualnih svadbi, brojnih od njih planiranih i po godinu i više dana. Svatovi se odgađaju za bolja, zdravija vremena, pa mladenci u Hercegovini traže nove termine.

 

Zbog novonastale situacije, odnosno pandemije uzrokovane covidom -19 koja je izazvala ogromnu promjenu ponašanja u svim sferama života pa tako i u segmentu vjenčanja, svi su nervozni – osim mladenaca, i ekipa iz salona za vjenčanja, fotografi, članovi bendova, cvjećari, frizeri, šminkeri, pedikeri, a bilježe se i gubitci.

 

Vlasnik svadbenog salona "Bagušić" Ivan Petric u razgovoru za Fenu rekao je kako su dogovoreni termini vjenčanja u travnju i svibnju pomjereni za neki drugi dan u srpnju ili kolovozu.

 

- Vjenčanja iz travnja i svibnja pomjeraju se za nove termine u srpnju i kolovozu, a ona iz još uvijek dalekog lipnja su u statusu rezervirano. Mladenci pomjeraju svadbena veselja i na radne dane, a prvu svadbu očekujemo u lipnju - kazao je vlasnik salona. Dodao je kako su najbolja opcija radni dani u tjednu jer se time ne gube ni dogovoreni glazbenici, fotografi ili bilo što drugo što su unaprijed organizirali. Naglasio je kako se bilježe veliki gubitci, a i osoblje salona je zabrinuto.

 

- Gubitci su veliki, osoblje iz dvorana za vjenčanja ne radi više od dva mjeseca, a ne zna se ni kada će početi. Osim svadbenih salona, i svi ostali u lancu organizacije, veleprodaje pića, prehrambeni centri od kojih uzimamo znatne količine proizvoda, bilježe velike gubitke u novonastaloj situaciji - kazao je Petric i dodao kako neće otpuštati osoblje te da će zajedničkim snagama nastojati izgurati ovu situaciju.

 

Osim toga, mladenke se dodatno brinu i hoće li naći nove termine za šminkanje, frizuru, fotografiranje i sve one "sitnice" koje se mjesecima unaprijed planiraju.

 

- Termini vjenčanja, a time i termini šminkanja potpuno su otkazani u 4. i 5. mjesecu, a djelomično se otkazuju termini rezervirani i za mjesec lipanj te ponovno zakazuju za 8, 9. ili pak za jesenske mjesece - kazala je vizažistica Marija Ivanković te dodala kako pronalazak novih termina neće biti upitan jer se u duhu solidarnosti svima maksimalno izlazi u susret mogućnošću šminkanja nedjeljom ili pak radnim danom.

 

Na listi otkazanih našli su se i nastupi bendova za vjenčanja.

- Za sada su svi nastupi koji su bili dogovoreni od Uskrsa do kraja svibnja pomjereni na radni dan u srpnju, kolovozu ili do daljnjega. Očekujemo smirivanje situacije u svibnju te da ćemo početkom lipnja startati s nastupima, a svim mladim parovima maksimalno ćemo izaći u susret – poručili su iz posuške klape "Grga".

 

"Svakako da je situacija s koronavirusom utjecala i na naš posao, ali smo imali sreću da su skoro svi svatovi prebačeni na drugi datum, dakle nisu otkazani. Mladenci su bili primorani to učiniti zbog zdravstvenoga stanja i sigurnosti, kao i preporuka zdravstvenih djelatnika. Mi ćemo travanj i svibanj provesti s obiteljima u izolaciji", kazao je za Bljesak.info Dalibor Vasilj frontman grupe Neretva iz Mostara.

 

"Kada je riječ o lipnju, nijedni mladenci još nisu otkazali naše usluge. U stalnom smo kontaktu i zajedno čekamo rasplet cjelokupne situacije." Na pitanje na koje datume mladenci prebacuju svatove, momci iz Neretve odgovaraju: "Mladenci najčešće rezerviraju nove termine u kasnu jesen ili zimu. Ali možemo Vam reći da će se ove godine u Mostaru, možda i po prvi put, čuti svatovsko veselje srijedom i četvrtkom".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Yok18.04.2020 20:30 sati
    Nema vam od svatova nista i godinu dana
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio