Hrvatska ukinula konvojsku proceduru

Datum objave: 18.04.2020   Broj čitanja: 950
Dobre vijesti za kamiondžije..
Hrvatska ukinula konvojsku proceduru

 

Hrvatski Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku da od sutra od 18 sati više nema policijske pratnje za kamione koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, piše Dnevnik.ba.

 

Ovu vijest večeras je priopćio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazavši da mu je to dojavio direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

 

"Da pojasnim, do sada je Republika Hrvatska na ulazu u tu zemlju, iz smjera Slovenije, prvo formirala kamione u kolonu, koju su potom pratili u tri pravca: prema graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bijača i Šamac. Sada to prestaju i naši kamioni više neće morati po više sati čekati formiranje kolona, već će moći odmah ići. Također, imaju i mogućnost točenja goriva na određenim lokacijama. Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem. Kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve. Sada će dolaziti pojedinačno i to će biti rasterećenje za našu Graničnu policiju. O rasterećenju za naše vozače kamiona i drugih motornih vozila da i ne govorim. Gubili su mnogo sati u čekanjima", pojasnio je Radončić.

 

On je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, s kojima, kako kaže, u najtežim vremenima, izvanredno surađuje.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio