Hercegovac podijelio salatu besplatno: Grijeh je bacati!

Datum objave: 19.04.2020   Broj čitanja: 454
„Dragi sugrađani, nismo nikakvi volonteri niti humanitarci, već obični poljoprivredni proizvođači koji ne mogu prodati ono što su proizveli. Hranu je grijeh bacati, zato je želimo podijeliti.
Hercegovac podijelio salatu besplatno: Grijeh je bacati!

 

Ova salata nije ničim prskana i 100 posto je ekološka. Uzmite si koliko vam je potrebno“, poruka je koja je ovog vikenda dočekala velik broj Čapljinaca u haustorima zgrada.

 

Uz navedenu poruku koju potpisuje proizvođač iz Višića stanarima čapljinskih zgrada ostavljeni su paketi sa zelenom salatom. O ovom potezu koji pokazuje kako još ima dobrih ljudi, te veličinu poljoprivrednika koji se odlučio svoje proizvode besplatno podijeliti, na svom Facebook profilu oglasio se Sandro Jurković iz Višića.

 

Naime, njegov susjed je poljoprivrednik koji godinama sadi zelenu salatu, zbog pandemije korona virusa ove godine istu nije mogao prodati, te mu je pomogao u realizaciji ideje, kako da salata , umjesto u kontejnerima za smeće,  ipak dođe do trpeza..  „Ej mi smo dobri, ej mi smo humanitarci....k'o oni neki volonteri....šalim se malo...niti smo dobri, niti smo volonteri, nego se radi o slijedećem... Jedan moj susjed išao je na pijacu proteklih par jutara pokušavši da proda salatu koju je uzgojio ali nije imao uspjeha...kako mi reče :" Ma nitko me nije ni upitao za nju"...vrijeme mu je već za saditi novu koju je pripremio računajući da će ovu prodati....ali pošto nije morat će je izfrezati...“, objašnjava Sandro u svojoj poruci.

 

Dodaje kako je susjed  ipak došao na bolju ideju od zafrezavanja salate. „S obzirom da je stanje kakvo jest, rekao je da će on ubrat i spakirat salatu, a ja da je odvezem u Čapljinu i ostavim po haustorima zgrada. Nakon par minuta razmišljanja skontali smo da je glupo tek tako ostaviti pakete pune salate u ulazima zgrada, jer će 90% onih koji žive u njima  samo proći pored salate misleći da je ostavljena za nekoga određenog. Kako bismo izbjegli taj scenarij i pojasnili ljudima o čemu se radi uzeli smo flomaster i pisali poruku na papir...i to sve dok se flomastar nije potrošio...pa u nekim haustorima ima poruka a u nekima i ne...zbog tih u kojima nema poruke ovo objavljujem“, napisao je Sandro.

 

Dodaje kako su pakete ostavljali u starijim zgradama u kojima su ulazna vrata bila otvorena.  „Ako vlasnik bude mogao od poslovnih obaveza i sutra ili prekosutra uparat će novu pošiljku...paketi u kojima smo ostavljali salatu su trenutno vrjedniji od same salate pa nam ih pokusajte ostavit gdje i jesu da ih možemo pokupit“, poručio je svojim sugrađanima putem Facebooka Sandro, naglasivši kako je salata  100% ekološki uzgojena, tako da je mogu jesti i djeca i stariji bez ikakvog rizika po zdravlje.

 

Večernji list

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio