Borbu bikova DANAS u Dalmaciji prekinula policija

Datum objave: 19.04.2020   Broj čitanja: 571
U Sičanima, naselju općine Dicmo, u sinjskom kraju koji ovih dana broji četrdesetak zaraženih, danas popodne dva muškarca dovela su bikove na ledinu. Postavili ih rogovima okrenute jednog prema drugome, stali se nadglašavati i nešto izvoditi, mahati rukama i galamiti, a bilo je tu i gledatelja, naravno. Skupila se solidna grupica.
Borbu bikova DANAS u Dalmaciji prekinula policija

 

Kraj travnja inače je vrijeme kad se u Dicmu održavaju tradicionalne borbe bikova. Očito su se sada vodili onom "bolje da propadne selo nego običaji", ali nisu znali da je nepoznati netko odlučio pozvati policiju. Ilegalno okupljanje je prijavljeno.

 

Policajci su došli i rastjerali bizaran skup. Budući da nisu svjedočili samoj borbi, iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske ispričali su nam kako je izgledala kasnija, proceduralna strana ove male bikijade:

 

- Dojavu smo zaprimili danas oko 15 sati. Rečeno je da je na tom području parkiran veći broj automobila. Izašli smo na teren i utvrdili da se tu nalazi i veća grupa osoba. Okupljene smo odmah upozorili da su na snazi mjere zabrane zadržavanja i oni su se udaljili. Utvrdili smo da se tu nalaze i dvije osobe u čijem vlasništvu se nalazio po jedan bik. Kad smo došli tu nije bilo borbi, ali vlasnike ćemo dovesti u naše službene prostorije i s njima obaviti razgovore - ispričala nam je Antonela Lolić iz glasnogovorništva policije.

 

Obavijestit će i Veterinarsku inspekciju kao i komunalnog redara.

 

24sata.hr

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio