Vrijedna donacija i podrška HT ERONET-a Digitalnoj platformi za škole

Datum objave: 20.04.2020   Broj čitanja: 275
HT ERONET nastavlja digitalnu transformaciju društva podržavajući znanje i one kojima je to najpotrebnije.
Vrijedna donacija i podrška HT ERONET-a Digitalnoj platformi za škole


Tako je, kao tehnološki partner, u sklopu projekta Digitalne transformacije obrazovanja i organiziranja nastave na daljinu, u suradnji sa SUM-om i SUMIT-om, i u partnerstvu s ministarstvima obrazovanja i zavodima za školstvo županija koje provode nastavni program na hrvatskome jeziku, a s obzirom na izvanredne okolnosti prouzročene pandemijom koronavirusa, HT ERONET osigurao vrijednu donaciju i podršku Digitalnoj platformi za škole. Trenutačno se, putem ove platforme, održava nastava za učenike više od 100 škola, na području šest županija u F BiH.

 

„HT ERONET je osigurao besplatni mobilni Internet (donirano 1 070 SIM kartica s uključenih besplatnih 8 GB prometa) za učenike slabijeg imovinskog stanja i 250 tableta SUMIT-u za uspostavu Digitalnih učionica i omogućavanje učenja na daljinu učenicima slabijeg imovinskog stanja za vrijeme pandemije. Uz to, svim učenicima omogućen je i besplatan internetski promet za online Digitalnu platformu za obrazovanje koja se nalazi na skole.sum.ba i skolarac.sum.ba domenama“, kazao je Tomislav Marić, direktor Sektora za IT i voditelj projekta uime HT ERONET-a.

 

„Posebno nam je drago što ova potpora ide SUM-u, ali i našim najmlađima koji nisu, zbog objektivnih okolnosti, u mogućnosti pratiti nastavne sadržaje digitalnim putem te se nadamo kako ćemo im, na ovaj način, barem donekle ublažiti posljedice koje na sve nas ostavlja ova pandemija. Sveučilište u Mostaru jako je dobro reagiralo u ovim izvanrednim okolnostima i odgovorilo na izazove, a mi smo tu, kao partner, uvijek spremni pružiti svaki oblik potpore sukladno mogućnostima“, kazao je predsjednik Uprave HT Eroneta Vilim Primorac.
„Ponajprije velika zahvala HT ERONET-u i predsjedniku Uprave gospodinu Vilimu Primorcu za vrijednu donaciju koja je dokaz i primjer društveno odgovornog ponašanja, koje dodatno dobiva na vrijednosti i važnosti u ovo vrijeme krize. Drago mi je da nastavljamo partnerstvo u područjima od zajedničkog interesa među kojima je proces digitalne transformacije znanja,“ kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić.

 

Podsjetimo, ranije je HT ERONET Sveučilištu u Mostaru osigurao i 12 mini-studija za snimanje nastavnih sadržaja.

 

„Kada smo krenuli u proces nastave na daljinu, bili smo svjesni da neće svi imati iste mogućnosti pristupa platformi i razmatrali smo kako riješiti problem. Drago nam je što se u cijelu priču uključio HT ERONET, naš dugogodišnji tehnološki partner, koji je dokazao da i u vremenu krize, teškim vremenima, daje doprinos digitalnoj transformaciji obrazovanja“, kaže doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj SUMIT-a.

 

No to nije sve.

 

Uskoro će HT Eronet omogućiti praćenje nastave preko Home TV platforme za osnovnu i srednju školu, na kojoj će učenici moći pronaći sve nastavne sadržaje.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio