Ćikota je bio lider, strateg, pobjednik! Heroj Domovinskog rata

Datum objave: 20.04.2020   Broj čitanja: 1176
Dok u miru i tišini proživljavamo ovo čudno doba u kojem smo se našli, sjećamo se hrvatskih velikana, onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju dvije domovine.
Ćikota je bio lider, strateg, pobjednik! Heroj Domovinskog rata

 

Jedan od njih je legendarni zapovjednik Kažnjeničke bojne po kojem je 83. domobranska pukovnija iz Širokog Brijega preimenovana njemu u čast - Mario Hrkać Ćikota.

 

Heroj Domovinskog rata, lider, strateg, pobjednik... a prije svega čovjek išao je u svaku bitku snažno i odlučno, s krunicom u rukama, uvijek spreman položiti život za hrvatski narod. To se i dogodilo 20. travnja 1993. u Sovićima kod Jablanice kada su agresori oduzeli njegov mladi život.

 

Iako je kada je preuzeo Kažnjeničku bojnu imao nepunu 21 godinu, a kada je stradao 22 stekao je kultni status među vojnicima HVO-a, ali i mlađim naraštajima kojima se prenose priče o heroju Domovinskog rata.

 

Iako je, fotografija koju vidite u uvodu teksta, iz prošle godine, s nadom da će se pobjednička vojska opet ovako okupiti uskoro, sve ih pozdravljamo, a uspomenu na legendarnog Marija Hrkaća Ćikotu čuvamo.

 

Stisnuta puška u rukama, još uvijek grč taj steže me, tvoj zadnji izdah na rukama i obećanje dato veže me...  Neću te zaboravit dragi moj, živiš dok živi sjećanje, za tebe sad je ovaj poj i za sve mrtve svečan je...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio