Vozači oprez zbog magle

Datum objave: 22.04.2020   Broj čitanja: 185
Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima.
Vozači oprez zbog magle


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

 

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

 

Zbog redovnog održavanja tunela Gaj i Igman na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica večeras do 20:00 sati promet će se odvijati naizmjenično lijevim kolničkim trakom.

 

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

 

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

 

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

 

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-1.8 Tuzla – Orašje, Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),

– M-4 Jelah – Doboj,

– M-16.2 Uskoplje – Prozor,

– M-17 Maglaj – Doboj, Buna – Tasovčići,

– M-18 Sarajevo – Trnovo.

 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

 

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce promet je potpuno obustavljen.

 

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

 

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina.

 

Potpuna zabrana kretanja na području BiH je od 20:00 sati do 05:00 sati.

 

Na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije zabrana je kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

 

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

 

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

 

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio