''Korona-zakon'' poslan u hitnu skupštinsku proceduru

Datum objave: 22.04.2020   Broj čitanja: 414
Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na travanj i svibanj ..
''Korona-zakon'' poslan u hitnu skupštinsku proceduru


Vlada Županije Zapadnohercegovačke usvojila je, na 50. sjednici održanoj u utorak u Širokom Brijegu, Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

 

Riječ je o zakonskom rješenju koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu.

 

Kada je riječ o uplati minimalne plaće, Zakonom je predviđeno da se ta mjera realizira putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a sredstava će biti isplaćena s pozicije tekući prijenosi za gospodarstvo, prenosi Radio Ljubuški.

 

Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na travanj i svibanj 2020. godine, stoji u Prijedlogu zakona koji je usvojen i poslan u hitnu skupštinsku proceduru.

 

Zakon je prošao na Vladi i upućen je na Skupštinu ŽZH po hitnom postupku, kazao je Feni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

 

S obzirom na to da HDZ BiH ima dvotrećinsku većinu u Skupštini ŽZH, zakon će vjerojatno biti potvrđen na sljedećoj sjednici, a to znači da će oko 2.000 tisuće radnika u poduzećima kojima je za vrijeme trajanja pandemije bio zabranjen ili onemogućen rad, plaću dobiti iz županijskog proračuna.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio