HNK Mostar vas poziva - ''Ajmo na fuka''

Datum objave: 22.04.2020   Broj čitanja: 369
Kada u Mostaru kažemo ''ajmo na fuka'', to je prijateljski, šatro-mostarski, poziv na razgovor uz kavu-kafu i ''ubijanje'' slobodnog vremena. Ali to je i kazališna drama o besmislu rata i podijeljenom gradu.
HNK Mostar vas poziva  - ''Ajmo na fuka''


''Ajmo na fuka'', prvi službeni koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, dramatična je kazališna priča, ispričana nadaleko poznatim mostarskim humorom. Postavljena je na scenu 2015. godine i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu, a trenutno je dostupna na Youtube kanalu HNK Mostar


 

Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove su sudbine ispričane kroz tri različite situacije: kao mrtvaca koji u limbu čekaju poziv, kao vojnika na suprotstavljenim stranama 1993. godine i kao dvojice Mostaraca u poslijeratnom Mostaru koji zajedno komentiraju dnevne aktualnosti dok ispijaju kavu.


Doživjela je veliki uspjeh kod publike i kazališne kritike, a nagrađena je 2015. godine na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici „za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje“.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio