ZHŽ: EVO TKO MOŽE POČETI S RADOM

Datum objave: 23.04.2020   Broj čitanja: 2685
Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio je o jednoj pozitivnoj osobi na korona virus (Covid-19) s područja Širokog Brijega koja je povezana s postojećim klasterom.
ZHŽ: EVO TKO MOŽE POČETI S RADOM

 

Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 74 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 58 osoba, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nema nijedan. Ukupno se oporavilo 16 osoba, a 4 osobe su preminule.

 

Iz SKB Mostar su izvjestili kako su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju kako dotična osoba nikad nije ni bila pozitivna.

 

U samoizolaciji se trenutno nalaze 422 osobe na prostoru ŽZH.

 

Jučer je održana 17. izvanredna sjednica Stožera CZ ŽZH na kojoj je dozvoljen rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme, rasadnicima i cvjećarama.

 

Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i posluživanja hrane, a mogu osigurati šalter izdavanje i dostavu iste putem telefonskih narudži, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela ograničava se radno vrijeme do 20:00 sati uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

 

Zaduženi su Domovi zdravlja da u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke pristupe obveznom testiranju na COVID-19 zaposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe na području Županije Zapadnohercegovačke.

 

Podsjećamo, još uvijek su na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina, izuzev u slučaju odlaska kod liječnika. O eventualnim popuštanjima mjera obavijestit ćemo pravovremeno.

 

Broj operativnog centra je 121.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio