SAMO U BIH: Stup na tek asfaltiranom putu

Datum objave: 26.04.2020   Broj čitanja: 534
Izmještanje dalekovoda s vatrogasnog pristupnog puta zgradi, iziskuje veći zahvat za čija izmještanje su potrebna znatna finacijska sredstva..
SAMO U BIH: Stup na tek asfaltiranom putu


Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije iz tuzlanskog naselja Solina, točnije iza nove zgrade namijenjene za raseljene i socijalno ugrožene obitelji koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići, a na kojima se može vidjeti asfaltiran put na kojem je u sredini jedne trake stup Elektroprivrede BiH, oglasilo se i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

 

- U proteklom razdoblju predstavnici JP "Elektroprivreda" BiH su u nekoliko navrata izlazili na teren, te je izmješten jedan dio elektro mreže, zbog koje nije bilo moguće izvođenje radova na izgradnji objekata "lamela A". Međutim, kada je u pitanju izmještanje dalekovoda s vatrogasnog pristupnog puta zgradi, radi se o većem zahvatu za čije izmještanje su potrebna znatna finacijska sredstva, koja su u obvezi vlasnika objekta, odnosno Grada Tuzla - navode za Faktor u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

 

Oni podsjećaju, kako je u realizaciji projekta obveza Grada bila osiguranje lokacije za izgradnju objekta i svih infrastrukturnih priključaka objekta, što je ujedno i kontribucija Grada Tuzla. Dodaju i kako je do sada, tijekom implementacije projekta na području Tuzlanske županije, uspješnom suradnjom lokalne zajednice i JP "Elektroprivreda" BiH, završeno izmještanje dalekovoda na dva gradilišta te će se po istom principu izvršiti izmještanje dalekovoda na gradilištu Solina.

 

- Radovi na izgradnji objekata na gradilištu Solina su u završnoj fazi, s tim da je izvođač radova samoinicijativno završio asfaltiranje vatrogasnog pristupnog puta, ne čekavši izmještanje dalekovoda.

 

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i nadzornog odbora su 22.04.2020. godine izvršili pregled do sada izvedenih radova i utvrdili nedostatke, koje Izvođač treba otkloniti do ugovorenog roka. Između ostalog navedeno je i rješavanje problema vatrogasnog pristupnog puta - navode u Ministarstvu.

 

Kažu i kako će Grad Tuzla navedenu problematiku, kao i sve infrastrukturne priključke riješiti prije izdavanja Uporabne dozvole jer su radovi na izgradnji objekata na svim lamelama u završnoj fazi.

 

SAMO U BIH: Stup na tek asfaltiranom putu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio