Capak: Roštiljanje za Praznik rada je dopušteno, ali do pet ljudi

Datum objave: 26.04.2020   Broj čitanja: 273
Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi..
Capak: Roštiljanje za Praznik rada je dopušteno, ali do pet ljudi


Šef HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je popuštanje mjera koje počinje sutra.

 

- Mi smo kroz protekli period stekli jedan kredit, imamo dobru situaciju, imamo rezerve u zdravstvenom sustavu. To nam daje mogućnost da malo popustimo mjere. Odlučili smo to napraviti vrlo oprezno. Sutra počinje prva faza. Mi očekujemo od građana da će se držati svih mjera koje smo propisali - poručio je Capak za RTL i rekao da bi se za sedam dana trebali vidjeti efekti popuštanja mjera.

 

- Naši su građani pokazali svijest i odgovornost osim nekih manjih ekscesa. Zahvaljujući građanima smo postigli ovaj uspjeh - jasno će Capak.

 

Za nadolazeći Praznik rada, ravnatelj HZJZ-a ima jasnu poruku.

 

- Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10 - kazao je.

 

Odgovorio je i na pitanje o Domu u Splitu.

 

- Radi se o kompliciranoj bolesti. Ima jako puno ljudi koji ne znaju da su bolesni. Onaj tko nema simptome ide na posao... Može se dogoditi, dogodilo se u čitavoj Europi. Dogodilo se i u Hrvatskoj. Mi smo brzo reagirali. Zato smo uveli kontrole temperature, testiranja - rekao je za RTL.

 

Ima li ikakve poveznice između debljine i covida-19?

 

- U zadnjih nekoliko dana se pojavilo nekoliko studija. Tko ima prekomjernu težinu, a zaraženi su, rizičniji su bolesnici. I da je kod njih češće potrebno liječenje na respiratoru. Nemamo te podatke, ali planiramo istražiti i to - rekao je na kraju razgovora Krunoslav Capak za RTL.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio